ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑγρίνιο: Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ – ΕΕΤΑΑ – Περισσότερα παιδιά από κάθε άλλη χρονιά

Αγρίνιο: Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ – ΕΕΤΑΑ – Περισσότερα παιδιά από κάθε άλλη χρονιά

Αγρίνιο: Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ – ΕΕΤΑΑ – Περισσότερα παιδιά από κάθε άλλη χρονιά

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ – ΕΕΤΑΑ – Περισσότερα παιδιά από κάθε άλλη χρονιά στο Αγρίνιο, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία συμπληρώνει πως 20% περισσότεροι φέτος οι δικαιούχοι, με διευρυμένα τα εισοδηματικά κριτήρια, Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου   

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα επιδότησης θέσεων στους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2022 – 2023. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 12 Αυγούστου, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως και τις 23 Αυγούστου.

Φέτος τα παιδιά θα είναι αυξημένα κατά 20%, σε σχέση με άλλες χρονιές, που θα μπουν στους βρεφονηπιακούς και στους παιδικούς σταθμούς, ενώ για πρώτη φορά φέτος είναι διευρυμένα και τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους, όπως επίσης υπάρχει σημαντική αύξηση και στο voucher, που θα λάβουν οι δικαιούχοι!

Για πρώτη φορά επίσης φέτος είναι ενιαίο για τους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα το πρόγραμμα της επόμενης περιόδου. Πανελλαδικά οι δικαιούχοι voucher είναι 210.000 φέτος.

Οι φετινές αλλαγές εκτός του ότι είναι προς όφελος περισσότερων παιδιών και γονέων σε πανελλαδική κλίμακα, είναι προς όφελος παιδιών και γονέων και στο Αγρίνιο!

Ο Πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου μιλώντας στη «Σ» ανέφερε πως πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα να υποδεχθούν περισσότερα παιδιά, χωρίς να είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να προσδιορίσει επ’ ακριβώς τον αριθμό, αλλά αυτό είναι προς όφελος των παιδιών πρωτίστως, αλλά και των γονέων τους.

Ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου

Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλείου τόνισε: «Ξεκινήσαμε να δεχόμαστε αιτήσεις για τα voucher για τους παιδικούς σταθμούς – ΕΕΤΑ και τα ΚΔΑΠμεΑ. Όλες οι διαδικασίες γίνονται ηλεκτρονικά. Αυτό σημαίνει πως ήδη έχουμε αποστείλει στους γονείς e-mail που έχουν κάνει εγγραφές τον Μάιο στους Παιδικούς σταθμούς, ώστε να τους ενημερώσουμε και να προχωρήσουν για να κάνουν αίτηση. Για πρώτη φορά «βγαίνουν» μαζί οι διαδικασίες που απαιτούνται για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους υπόλοιπους δημότες μας.

Είναι αυξημένα φέτος τα κριτήρια και τα χρήματα για τους δικαιούχους. Φέτος το ανώτερο εισόδημα είναι 36.000 ευρώ από τα 33.000 χιλ ευρώ που ήταν πέρσι, που σημαίνει ότι φέτος θα δεχθούμε περισσότερα παιδιά.

Είμαστε προετοιμασμένοι και αναμένουμε όποιον επιθυμεί να έρθει σε εμάς, ώστε να τον βοηθήσουμε να συμπληρώσει και να υποβάλλει την αίτηση. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και ενδιαφέρονται να βοηθηθούν από την υπηρεσία μας για την αίτηση μπορούν να προσέλθουν στα ΚΔΑΠ στην Παραβόλα, στο Καινούργιο, στη Γραμματικού, τη Γαβαλού, τη Στράτου, στο ΚΔΑΠ στο Αγρίνιο που είναι επί της οδού Προυσιωτίσσης και στα γραφεία μας επί της οδού Μακρή στον αριθμό 11 στον 2ο όροφο στο κέντρο της πόλης.

Πιστεύουμε ότι φέτος επειδή αυξήθηκαν και τα χρήματα θα δώσουν περισσότερα voucher και στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε πρόβλημα, γενικό, με τις αιτήσεις μόνο για τα ΚΔΑΠ. Δηλαδή οι μισές από τις αιτήσεις «κόβονταν».

Στο Δήμο Αγρινίου είχαμε τα προηγούμενα χρόνια περίπου 350 voucher, από τα 600 παιδιά που δεχόμασταν. Φέτος ευελπιστούμε πως θα πάμε καλύτερα, θα δικαιούνται περισσότερα παιδιά voucher.

Κάνοντας αίτηση στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αγρινίου, ουσιαστικά βοηθάνε την πόλη τους. Όσοι δικαιούνται να κάνουν αίτηση να έρθουν σε εμάς, διότι όπως το καλοκαίρι, το προηγούμενο διάστημα, πήραμε στα ΚΔΑΠ όλα τα παιδιά, είτε δικαιούνταν voucher, είτε δεν δικαιούνταν, έτσι και τώρα θα μας βοηθήσουν και θα βοηθήσουν τα παιδιά της πόλης.

Οι γονείς πρέπει να μας βοηθήσουν με τις αιτήσεις τους για να μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και του χρόνου και να είμαστε οικονομικά καλύτερα, για να μπορούμε να ενεργήσουμε προς όφελος περισσότερων παιδιών του Αγρινίου. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν (την Τετάρτη 03/08/22) και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι και τις 12 Αυγούστου, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως και τις 23 Αυγούστου».

Οι αιτήσεις: Ανοιχτή η πλατφόρμα μέχρι και 12 Αυγούστου

Η ηλεκτρονική υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής διαρκεί  έως και 12/8/2022  στην ηλεκτρονική Διεύθυνση:  www.eetaa.gr,  paidikoi.eetaa.gr Η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων είναι στις  16/08/2022. Η ηλεκτρονική υποβολή των ενστάσεων θα διαρκεί  από 17/08/2022 έως – 19/08/2022 και ώρα  23:59. Οι οριστικοί  Πίνακες Κατάταξης των αιτούντων θα ανακοινωθούν στις 23/8/2022.

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» ΚΟΙ.Π.Α. Δ. Αγρινίου προκειμένου να διευκολύνει τους δημότες για την εγγραφή των βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς καθώς και ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ  μέσω ΕΣΠΑ ανακοινώνει ότι οι γονείς μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στα ακόλουθα:

ΚΔΑΠ-ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ  Προυσιωτίσσης και Νικηταρά τηλ:  26410-20725

ΚΔΑΠ-ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥΣ τηλ:   26350- 41118

ΚΔΑΠ-ΓΑΒΑΛΟΥΣ τηλ:   26350-41511

ΚΔΑΠ –ΣΤΡΑΤΟΥ τηλ:   26410-71199

Καθώς και  στη Διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ. Π.Α  Δ. Μακρή 11 στα τηλ:  26413 60671 και 26410-39793.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ελλείψεις αίματος και φέτος στο Αγρίνιο – Οι ανάγκες δεν κάνουν… διακοπές!

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ