ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: «Ουρές» για τον κατ’οίκον εμβολιασμό

Αγρίνιο: «Ουρές» για τον κατ’οίκον εμβολιασμό

Αγρίνιο: «Ουρές» για τον κατ’οίκον εμβολιασμό

Αγρίνιο: «Ουρές» για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό

Έως 80 κατ’ οίκον εμβολιασμοί την εβδομάδα από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ στην περιοχή του Δήμου Αγρινίου

Εντυπωσιακή αύξηση παρουσιάζουν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο μετά από την παρέλευση της προθεσμίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών, παρατηρείται μια καθίζηση στους εμβολιασμούς της πρώτης δόσης συνολικά στην Αιτωλοακαρνανία.

Αυτό εξηγεί και τον πολύ αργό ρυθμό με τον οποίο αυξάνεται η εμβολιαστική κάλυψη στην Αιτωλοακαρνανία, η οποία είναι περίπου στο 65% σε σχέση με τον τοπικό πληθυσμό, καθώς επίσης και το γεγονός ότι δεν μειώνεται η υστέρηση της περιοχής σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο των εμβολιασμών που βρίσκεται στο 72%.

Ενθαρρυντικό από την άλλη είναι το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των κατ’ οίκον εμβολιασμών που γίνονται στην περιοχή και αφορούν ως επί το πλείστον ανθρώπους μεγάλης ηλικίας με κινητικά προβλήματα και συνήθως κατάκοιτους.

Το τελευταίο διάστημα γίνονται έως 80 κατ’ οίκον εμβολιασμοί την εβδομάδα από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ στην περιοχή του Δήμου Αγρινίου, τα οποία μετακινούνται ακόμη και σε απομακρυσμένα χωριά.

Τα ραντεβού ωστόσο είναι πάρα πολλά, μάλιστα αρκετά έχουν κλειστεί πριν παρέλθει η προθεσμία των υποχρεωτικών εμβολιασμών, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί «ουρά» και μεγάλη αναμονή για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον.

Μάλιστα η «Σ» έγινε δέκτης παραπόνων από συγγενείς κατάκοιτων ανθρώπων που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να εμβολιαστούν εδώ και αρκετές εβδομάδες και ακόμη περιμένουν στην… ουρά.

Ωστόσο, όπως πληροφορείται η «Σ» η αναμονή που υπάρχει εξηγείται από το γεγονός ότι τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, που στελεχώνονται από προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αγρινίου, θα πρέπει αρκετές φορές να μετακινηθούν σε χωριά και οικισμούς που μπορεί να απέχουν έως και μία ώρα περίπου ή και ακόμη περισσότερο από το Αγρίνιο.

Τούτο σημαίνει ότι η διαδικασία για ένα μόνο «τρύπημα» μπορεί να διαρκέσει για τα συνεργεία του ΕΟΔΥ δύο ή και τρεις ώρες, συνυπολογίζοντας την επιστροφή στο Αγρίνιο, με αποτέλεσμα οι εμβολιασμοί που είναι δυνατόν να γίνονται σε ημερήσια βάση αυτόματα να περιορίζονται.

Επιπλέον προτεραιότητα στους εμβολιασμούς κατ’ οίκον αυτή την εποχή έχουν οι εμβολιασμοί της πρώτης δόσης και γι’ αυτό παρατηρείται μεγαλύτερη αναμονή για τους εμβολιασμούς δεύτερης ή ενισχυτικής δόσης.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών εξαιρούνται από το διοικητικό πρόστιμο εφόσον έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη ο εμβολιασμός τους.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κορονοϊός: 302 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία, 18.869 σε όλη την χώρα

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr