ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Ορυκτά απολιθώματα και μετεωρίτες σε Εργαστήριο του 3ου Λυκείου – Γνώση και μεράκι στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

Αγρίνιο: Ορυκτά απολιθώματα και μετεωρίτες σε Εργαστήριο του 3ου Λυκείου – Γνώση και μεράκι στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

Αγρίνιο: Ορυκτά απολιθώματα και μετεωρίτες σε Εργαστήριο του 3ου Λυκείου – Γνώση και μεράκι στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

Όταν η γνώση και το μεράκι για το αντικείμενο που καταπιάνεται κάποιος συνδυάζονται,  τότε τα αποτελέσματα είναι άξια αναφοράς και κυρίως μίμησης. Στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του 3ου Λυκείου Αγρινίου δημιουργήθηκε, με πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού Κωνσταντίνου Μπακολίτσα, έκθεση στην οποία παρουσιάζονται ορυκτά απολιθώματα και  μετεωρίτες!

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του, με την ιδιότητα του υπευθύνου  Σχολικού Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών (Y.Σ.Ε.Φ.Ε.) διαμόρφωσε έναν βοηθητικό χώρο ώστε να είναι δυνατή η έκθεση μέρους των συλλογών του ενώ όπως σημειώνει, ορισμένα εκθέματα δώρισαν φίλοι συλλέκτες και ερασιτέχνες παλαιοντολόγοι.

Με αυτόν τον τρόπο, το εποπτικό υλικό για τη διδασκαλία συγκεκριμένων μαθημάτων εμπλουτίστηκε σημαντικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο εκπαιδευτικός 

Πολύς χρόνος (από τον ελεύθερο του Καλοκαιριού) και πολύς κόπος για την μεταφορά των εκθεμάτων και την τακτοποίησή τους χρειάστηκε για να γεμίσει ο μικρός βοηθητικός χώρος του εργαστηρίου στο οποίο είμαι υπεύθυνος ( ΥΣΕΦΕ ) με ένα μέρος μόνο των συλλογών μου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί την νέα σχολική χρονιά σαν εποπτικό υλικό για την διδασκαλία των μαθημάτων των Φυσικών επιστημών και των επιστημών της Γης.

Με εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων άρχισε η ξενάγηση μαθητών και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλους τους φίλους συλλέκτες και ερασιτέχνες παλαιοντολόγους για τις δωρεές κάποιων εκθεμάτων που κοσμούν σήμερα την έκθεσή μας.

Ο αθλητισμός στην κοινωνία – Άρθρο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr