ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Ορόσημο στην ιστορία της πόλης η 11η Ιουνίου – Τα μηνύματα της επετείου

Αγρίνιο: Ορόσημο στην ιστορία της πόλης η 11η Ιουνίου – Τα μηνύματα της επετείου

Αγρίνιο: Ορόσημο στην ιστορία της πόλης η 11η Ιουνίου – Τα μηνύματα της επετείου

Με λαμπρότητα τιμήθηκε στο Αγρίνιο η 11η Ιουνίου, για πρώτη φορά ως δημόσια γιορτή τοπικής σημασίας και ως ημέρα αργίας.

Στη δεξίωση που ακολούθησε μετά την παρέλαση υπογραμμίστηκαν τα μηνύματα που απορρέουν από την ιστορική επέτειο.

Ο δήμαρχος Αγρινίου τόνισε χαρακτηριστικά: «Η 11η Ιουνίου 1821 αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του Αγρινίου. Ένα κεφάλαιο που αποπνέει τόλμη και εθνική υπερηφάνεια. Θυμίζει τις ηρωικές ημέρες που ο υπόδουλος Ελληνισμός έπαιρνε την απόφαση να ξεσηκωθεί εναντίον των Οθωμανών κατακτητών και να διεκδικήσει το αναφαίρετο δικαίωμα της ανεξαρτησίας. Φέτος, οι πολίτες του Αγρινίου γιορτάζουν με ξεχωριστή τιμή τη μνήμη των προγόνων τους, που στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς, διατήρησαν αλώβητη την εθνική μας ταυτότητα και συνείδηση. Ήταν ηθική υποχρέωση για τη Δημοτική Αρχή η επίτευξη του στόχου της καθιέρωσης της 11ης Ιουνίου ως ημέρα αργίας για τον Δήμο Αγρινίου. Η 11η Ιουνίου αποκτά, στην ιστορία του Τόπου, τη θέση που της αξίζει. Εμείς έχουμε μια υποχρέωση. Να γίνουμε άξιοι συνεχιστές του ιστορικού μας πεπρωμένου. Όπως οι πρόγονοί μας, δεν θα δεχτούμε κανενός είδους απειλές και προκλήσεις.

 

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος μίλησε για τη σημασία διατήρησης της ελευθερίας και τη συμβολή της ενότητας σε αυτήν.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης γενικός γραμματέας Ιθαγένειας, Αθανάσιος Μπαλέρμπας, εξέφρασε τη χαρά του που ως Αιτωλοακαρνάνας συμμετείχε στις εκδηλώσεις της πρώτης επίσημης αργίας για την επέτειο απελευθέρωσης του Αγρινίου. “Έχουμε μεγαλώσει σε έναν ιστορικότατο τόπο και είναι χρέος μας να δηλώσουμε σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα αυτή τη σημαντική συνεισφορά της Ελλάδας σε όλους τους εθνικούς αγώνες”, είπε χαρακτηριστικά,  Όπως σημείωσε ο εορτασμός συμπίπτει χρονικά με ιστορικές εξελίξει και σχολίασε ότι η Ελλάδα ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Επικαλούμενος πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού υπογράμμισε ότι  δε θα δεχτούμε από κανέναν παραχάραξη της ιστορίας».

Ο περιφερειάρχης Δυτική Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης χαρακτήρισε ιστορική ημέρα τη σημερινή και τόνισε την ανάγκη συνεχούς επεαγρύπνησης για τη διατήρηση της ελευθερίας.

Παιδικοί σταθμοί έως τις 6: Δήμαρχοι κρίνουν πόσο εφαρμόσιμη είναι η εξαγγελία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ