ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Όπως πέρυσι τα καλοκαιρινά Σάββατα στην αγορά;

Αγρίνιο: Όπως πέρυσι τα καλοκαιρινά Σάββατα στην αγορά;

Αγρίνιο: Όπως πέρυσι τα καλοκαιρινά Σάββατα στην αγορά;

Πλησιάζει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η πιο αχρείαστη «μάχη» που δίνεται κάθε καλοκαίρι για την υπόθεση «πόσα και ποια Σάββατα θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα το καλοκαίρι».

Ένα κατάλοιπο από το παρελθόν, όταν η απόφαση των τότε Εμπορικών Συλλόγων ήταν δεσμευτική για το ίδιο το κράτος (!) το οποίο είχε εκχωρήσει την λειτουργία της αγοράς στο συγκεκριμένο όργανο.

Εδώ και αρκετά χρόνια οι Εμπορικοί Σύλλογοι ουσιαστικά προτείνουν και δίνουν μια κατεύθυνση στα μέλη τους, χωρίς η απόφασή τους να μπορεί να επισείσει κάποια ποινή σε όποιον δεν συμφωνεί (δεν τίθεται πια θέμα πειθαρχίας).

Άλλωστε δεν συντρέχει πια και η πολυτέλεια του να είναι κλειστή η αγορά δύο και πλέον μήνες τα καλοκαιρινά Σάββατα, διότι το Αγρίνιο «δεν έχει θάλασσα και πρέπει οι καταστηματάρχες και οι υπάλληλοι να ξεκουραστούν κάποια στιγμή».

Υπάρχουν οι αντιρρήσεις για το κόστος λειτουργίας ή το γνωστό «χρόνος υπάρχει, χρήματα δεν υπάρχουν» αλλά αυτά μοιάζουν πιο κοντά στην εποχή που όλος ο κόσμος, ναι μεν, δεν είχε χρήματα αλλά ήταν σε διαρκή κίνηση και αναζήτηση διακοπών.

Χθες, 26/5, εστάλη προς τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου πρόσκληση για Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Τετάρτη 1/6 στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται αυτό το θέμα.

Μέσα στο επόμενο τριήμερο ο Ε.Σ.Α θα ολοκληρώσει τις επαφές με την τοπική αγορά κι αναμένει η κατεύθυνση που θα δοθεί προς τα μέλη του.

Απόφαση που αφορά άμεσα και τα πάμπολλα μη -μέλη, διότι η αγορά είναι ενιαία και η όποια απόφαση/πρόταση επικρατεί στα κεντρικά καταστήματα της πόλης συμπαρασύρει τους ρυθμούς όλη της αγοράς τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τάση που υπάρχει είναι να προταθεί στα καταστήματα ό, τι και πέρυσι, δηλαδή 3 ή 4 Σάββατα κλειστά από το τέλος του Ιουλίου μέχρι το Δεκαπενταύγουστο (στην πραγματικότητα 3 εβδομάδες με «κλειστό» Σάββατο).

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να προκρίνεται από την πλειοψηφία αφού οι άλλοι συνδυασμοί δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η απόφαση-πρόταση έγινε, ελέω πανδημίας, χωρίς Γενική Συνέλευση από την πλειοψηφία του Δ.Σ. κι ανέφερε: «Όλοι μας βιώνουμε για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας λόγω αυτών των εξελίξεων αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ τα καταστήματα τα τρία Σάββατα, 31 Ιουλίου, 7 Αυγούστου και 14 Αυγούστου.

Για το φετινό καλοκαίρι που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την Αγορά το Δ.Σ. πήρε αυτήν την απόφαση με την ΕΛΠΙΔΑ και την ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ αύξησης της αγοραστικής κίνησης και κάλυψης μέρους των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος».

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κυκλοφοριακές αλλαγές στην «Εθνικής Αντιστάσεως»: Ακάθεκτο το παράνομο παρκάρισμα

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ