ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΑγρίνιο: “ονείρου Πόλις” στο Παπαστράτειο από το μουσικό σχήμα  Psaltério Ensemble

Αγρίνιο: “ονείρου Πόλις” στο Παπαστράτειο από το μουσικό σχήμα  Psaltério Ensemble

Αγρίνιο: “ονείρου Πόλις” στο Παπαστράτειο από το μουσικό σχήμα  Psaltério Ensemble

Το μουσικό σχήμα  Psaltério Ensemble θα εμφανιστεί στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο με την παράσταση “ονείρου Πόλις” το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 και  ώρα 19.30

Πιο αναλυτικά

Το μουσικό σχήμα  Psaltério Ensemble  προάγει την μουσική παράδοση της Ελλάδος και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Έχοντας κατανοήσει την αξία της μουσικής μας παράδοσης, θέτουμε ως στόχο τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της στις νεώτερες γενιές. Μελετώντας τη  μουσική παράδοση του τόπου μας ανασύρουμε στη μνήμη μας ιστορικά στοιχεία συνδετικά με το παρελθόν και αναπόσπαστα με το μέλλον.

Το νέο  project, που πρόκειται να παρουσιαστεί στο κοινό της πόλεώς μας και όχι μόνο, ονομάζεται: “ονείρου Πόλις”

Μια μουσική παράσταση , όπου το περιεχόμενο της πραγματεύεται το κοινωνικό, πολιτισμικό, θρησκευτικό και ιστορικό γίγνεσθαι της πόλης των πόλεων, της Κωνσταντινούπολης. Επιπρόσθετα, με την επένδυση αφηγηματικών κειμένων, πρόζας και χορογραφίας  όπου  θα δώσουν  θεατρικότητα και  λυρικότητα  στην παράσταση, ο θεατής θα ταξιδέψει στις γειτονιές της Πόλης, θα ακούσει για τους θρύλους γύρω απ΄ το όνομά της, θα πληροφορηθεί για τα έθιμα των Ρωμιών και την συνύπαρξη των πολιτισμών και θα αντιληφθεί εν τέλει, την καθ ΄ ημάς Ανατολή,  με γνώμονα την παράδοση.

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 και  ώρα 19.30

Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου

Είσοδος :10 €

Προπώληση : 8 €

Τηλ. Επικοινωνίας:  Χρήστος Ζήσης  6986168492,

Γιώργος Λιούλιος  6975661891,

Γιάννης Σταμπέλος  6945861660

Τριχωνίδα: Ανατολή με χαμηλή νέφωση στα Αμπάρια (εικόνες)

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ