ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Επετειακό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας & Πολιτισμού

Αγρίνιο: Ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Επετειακό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας & Πολιτισμού

Αγρίνιο: Ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Επετειακό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας & Πολιτισμού

Η Αρχαιολογική – Ιστορική – Λαογραφική Εταιρεία Θεστιέων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το 3ο Διεθνές Επετειακό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας & Πολιτισμού που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά:
Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 οι εργασίες του τριήμερου 3ου Διεθνούς Επετειακού Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας & Πολιτισμού, που με μεγάλη επιτυχία διοργάνωσε η Αρχαιολογική – Ιστορική – Λαογραφική Εταιρεία Θεστιέων, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, με γενικό τίτλο: «Η Τριχωνία και η Αιτωλία άπασα στα πλαίσια της Δυτικής Ρούμελης στον αγώνα της παλιγγενεσίας του Έθνους μας».

Οι εργασίες του Συνεδρίου και οι παράλληλες εκδηλώσεις, ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία, παρά τις όποιες δυσκολίες που προέκυψαν εκ της εφαρμογής των πρωτοκόλλων Υγείας.

Οι στόχοι του Συνεδρίου, που ήταν:

Η ανάδειξη του ρόλου της δικής μας περιοχής και των δικών μας ανθρώπων, στα δύσμοιρα προεπαναστατικά, στα δοξασμένα επαναστατικά και στα δύσκολα μετεπαναστατικά χρόνια.
Η ανάδειξη του μερτικού ευθύνης της περιοχής μας στην δόξα εκείνη της παλιγγενεσίας.
Η ανάδειξη άγνωστων ιστορικών γεγονότων, αλλά και αγωνιστών, που συνέβαλαν στην πραγμάτωση κορυφαίων συμβάντων και θυσιάστηκαν στον αγώνα για την ελευθερία της Ελλάδας.
Η προσπάθεια για άμβλυνση των αντιθέσεων ένθεν και ένθεν του Αιγαίου.
Η προσπάθεια για ταυτοποίηση της περιοχής μας, για λογαριασμό ιδιαίτερα των νέων γενεών που έρχονται.
Οι εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες εισηγήσεις των εγνωσμένου κύρους και αρτίας επιστημονικής κατάρτισης εγκρίτων εισηγητών, καθήλωσαν το ακροατήριο και συνέβαλαν τα μέγιστα στην πανθομολογούμενη επιτυχία του Συνεδρίου, τα πρακτικά του οποίου ελπίζουμε σύντομα να εκδοθούν.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τα Μέλη της Τιμητικής Επιτροπής, τους Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου, τα Μέλη της Επιστημονικής και της Οργανωτικής Επιτροπής, τα Μέλη της Γραμματείας του Συνεδρίου, τα Μέλη της Επιτροπής Τεχνικής Υποστήριξης, τους Επιστημονικούς Φορείς, τους Κοινωνικούς Φορείς, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας που φιλοξένησε τις εργασίες του Συνεδρίου μας, τους Χορηγούς μας και βεβαίως όλους όσους παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου, είτε δια ζώσης, είτε μέσω internet, αφού οι εργασίες του Συνεδρίου μεταδόθηκαν ζωντανά μέσω διαδικτύου, κι ήταν αρκετοί αυτοί που μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα παρακολούθησαν τις εργασίες του.

Εθελοντική αιμοδοσία στο Θέρμο αύριο 11 Σεπτεμβρίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ