ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Ολικό “λίφτινγκ” στους παιδικούς σταθμούς

Αγρίνιο: Ολικό “λίφτινγκ” στους παιδικούς σταθμούς

Αγρίνιο: Ολικό “λίφτινγκ” στους παιδικούς σταθμούς

1 εκατ. ευρώ «πέφτει» στους παιδικούς σταθμούς του Αγρινίου

Εντός του καλοκαιριού θα ξεκινήσουν και εργασίες αναβάθμισης των παιδικών σταθμών

Ξεκίνησαν οι εγγραφές και οι επανεγγραφές νηπίων και βρεφών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγρινίου

Ξεκίνησε η διαδικασία των εγγραφών και των επανεγγραφών νηπίων και βρεφών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγρινίου, ο οποίος είναι από τους ελάχιστος Δήμους της χώρας που δεν διαθέτει τροφεία!

Πέραν όμως του σημαντικού αυτού στοιχείου, για τη νέα σχολική χρονιά ο Δήμος Αγρινίου έχει ως σκοπό να παραδώσει τους παιδικούς σταθμούς του ακόμη πιο αναβαθμισμένους σε κάθε σχεδόν επίπεδο, καθώς εντός του καλοκαιριού θα ξεκινήσουν εργασίες αναβάθμισης των εσωτερικών και των αύλειων χώρων ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Στον εκάστοτε παιδικό σταθμό και ανάλογα με τις ανάγκες που διαθέτει, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου Γιάννη Βασιλείου, θα δαπανηθούν από 70.000 μέχρι και 80.000 ευρώ για εργασίες αναβάθμισης.

Πέρυσι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγρινίου είχαν φιλοξενηθεί σχεδόν 500 παιδιά, όλα δηλαδή για τα οποία οι γονείς τους είχαν υποβάλει αίτηση, ενώ μέχρι στιγμής οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 100 και η διαδικασία συνεχίζεται, ενώ πρόθεση του Δήμου Αγρινίου και της ΚΟΙΠΑ είναι και φέτος να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά που οι γονείς τους θα υποβάλλουν αίτηση.

Ο Γιάννης Βασιλείου

Ο κ. Βασιλείου μιλώντας τη «Σ» τόνισε: «οι εγγραφές και οι επανεγγραφές ξεκίνησαν από 15/05. Γίνονται μόνο ηλεκτρονικά. Οι ενδιαφερόμενοι συγκεκριμένα μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου (www.agrinio.gov.gr) όπου μέσα θα δουν την ιστοσελίδα της ΚΟΙΠΑ. Εκεί υπάρχει «παράθυρο» που μπορεί ο ενδιαφερόμενος να κάνει την εγγραφή για το παιδί του. Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα να υποβάλουν την αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.polagrinio.intellisoft.gr

Πέρυσι φιλοξενήσαμε στους παιδικούς σταθμούς σχεδόν 500 παιδιά χωρίς τροφεία. Έγιναν δεκτά όλα τα παιδιά για τα οποία έγινε αίτηση. Συγκεκριμένα ήταν 380 νήπια και 100 βρέφη. Ο Δήμος Αγρινίου είναι από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας, ο οποίος δεν διαθέτει τροφεία.

Για τη διαδικασία της εγγραφής απαραίτητο είναι να υποβληθεί και η φορολογική δήλωση του γονέα. Αυτή την στιγμή λίγοι φορολογούμενοι γονείς έχουν κάνει δήλωση. Αυτό είναι γνωστό και γι’ αυτό πρέπει να ενημερώσουμε τους γονείς πως υπάρχει κι άλλο χρονικό διάστημα που έχουν δικαίωμα να υποβάλουν την αίτησή τους, ενώ ως είθισται θα υπάρξει και παράταση, πέραν της ανακοινωμένης ημερομηνίας λήξης των αιτήσεων που είναι σχεδόν σε ένα μήνα. Αυτή τη στιγμή έχουν γίνει περισσότερες από 100 αιτήσεις και η διαδικασία συνεχίζεται ομαλά.

Στόχος μας είναι με τη νέα σχολική χρονιά οι μικροί μας φίλοι και οι γονείς τους να βρουν αναβαθμισμένους τους παιδικούς σταθμούς τους. Μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει το έργο αναβάθμισης των κτιρίων των παιδικών σταθμών ύψους 1 εκατ. ευρώ. Το έργο αυτό έχει πρόβλεψη, ώστε να γίνουν εργασίες αναβάθμισης και στο εσωτερικών των παιδικών σταθμών, αλλά και στους αύλειους χώρους. Από το συνολικό ποσό του 1 εκατ. ευρώ έχουμε βάλει περίπου 70.000 με 80.000 ευρώ στον εκάστοτε παιδικό σταθμό, ανάλογα και με τις ανάγκες που διαθέτει, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Στις 10/06 θα συζητηθεί στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Αγρινίου και αμέσως μετά θα δημοπρατηθεί, ώστε να εγκατασταθεί ο εργολάβος».

Ποιες είναι οι προθεσμίες εγγραφής – επανεγγραφής

Οι αιτήσεις εγγραφής  επανεγγραφής βρεφών και νηπίων στους Δ.Π.Σ – Δ.Β.Σ του Δήμου Αγρινίου θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Για εγγραφή στα τμήματα νηπίων δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από  1-1-2020 έως 31-3-2021.Για εγγραφή στα τμήματα βρεφών δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν τα βρέφη που έχουν γεννηθεί από 01-04-2021 έως και 31-03-2023.

Προκειμένου να συνεχιστεί η δωρεάν φιλοξενία των παιδιών στους ΔΠΣ του Δήμου Αγρινίου καλούνται οι γονείς όπως μεριμνήσουν για την υποβολή αίτησης τους στο «Πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών» μέσω τις Ε.Ε.Τ.Α.Α. σε μεταγενέστερο χρόνο, που θα πληροφορηθούν σε νεότερη ανακοίνωσή μας. Με τον τρόπο αυτό στηρίζεται ,το παιδαγωγικό , εκπαιδευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα των Δ.Β.Π.Σ.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται αποκλειστικά και μόνο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  preschool.  Η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι αναρτημένη, στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου,  www.agrinio.gov.gr  ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.polagrinio.intellisoft.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι γονείς που είχαν δημιουργήσει κωδικούς πρόσβασης στην ανωτέρω εφαρμογή για το σχολικό έτος 2022/2023 δεν απαιτείται  να προβούν σε  εκ νέου δημιουργία καθώς μπορούν να εισέρχονται με τους παλιούς κωδικούς. Στην περίπτωση που έχουν απολέσει τον κωδικό πρόσβασης μπορούν να τον ανακτήσουν ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στην αρχική σελίδα της εφαρμογής.

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από  κινητά τηλέφωνα τύπου smartphone  καθώς και tablet.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου θα περιέχονται οδηγίες δημιουργίας λογαριασμού χρήστη καθώς και οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης. Επίσης στην ίδια πλατφόρμα http://polagrinio.intellisoft.gr θα βρείτε χρήσιμα έγγραφα- απαραίτητα δικαιολογητικά όπως το Έντυπο Υγείας του παιδιού.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Sold out η Ναύπακτος – Διευρύνθηκε κατά δύο μήνες η τουριστική σεζόν

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ