ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟι… πολύτεκνοι καταδικασμένοι για κλοπές που κάνουν έφεση λόγω παιδιών!

Οι… πολύτεκνοι καταδικασμένοι για κλοπές που κάνουν έφεση λόγω παιδιών!

Οι… πολύτεκνοι καταδικασμένοι για κλοπές που κάνουν έφεση λόγω παιδιών!

Οι… πολύτεκνοι καταδικασμένοι για κλοπές που κάνουν έφεση λόγω παιδιών!

Στα δικαστήρια του Αγρινίου κάθε πρωί οι πιο «εύκολες» υποθέσεις περνούν όσο πιο γρήγορα γίνεται προκειμένου να περάσει το προεδρείο σε πιο «βαριά ζητήματα».

Κάπου ανάμεσα υπάρχουν και οι υποθέσεις ρουτίνας όπου συγκεντρώνονται μικροκλοπές, πολύ συχνά από πολύτεκνους πατεράδες, πολύ συχνά ρομά που ζητούν μέσω έφεσης επιείκεια και μικρότερη φυλάκιση.

Σήμερα το πρωί δυο διαδοχικές τέτοιες υποθέσεις έφεραν θυμηδία στο ακροατήριο, κυρίως από άλλους πολίτες που περίμεναν τις δικές του υποθέσεις, σε σημείο να ζητήσει ησυχία ο πρόεδρος από τον αστυνομικό που βρισκόταν στην αίθουσα.

Αιτία η ερώτηση σε 29χρονο δικασμένο για κλοπές που ήταν στην έφεση: «Πόσο ετών είσαι;», η ερώτηση, «29» η απάντηση. «Και θες μικρότερη ποινή γιατί έχεις παιδιά; Πόσα παιδιά έχεις;», η δεύτερη ερώτηση.

«Έξι παιδιά», η απάντηση! «Έξι παιδιά στα 29 σου; Και τι δουλειά κάνεις;», επανήλθε ο πρόεδρος. «Εεεε, από δω κι από κει, η απάντηση…

Αφήνουμε την αντίδραση του δικαστή και την απόφαση του και περνάμε στην επόμενη υπόθεση. Πανομοιότυπα τα δεδομένα. Στα 28 του χρόνια ο αιτών την έφεση, πέντε τα παιδιά! Εργασία;

«Εεεε, από δω και από εκεί», με άλλα λόγια ό, τι προβλέπεται από το κράτος και κάποιο «παράπλευρο» εμπόριο.

Κι ερχόμαστε στην αντίδραση του δικαστή που ήταν ίδια με την πρώτη περίπτωση: κούνησε με απελπισία το κεφάλι του κι έκανε ό, τι προβλέπεται από τα περιθώρια του νόμου.

Γνωρίζοντας ότι είναι ένα θέμα που δεν λύνεται και στο μέλλον θα το βρει η Πολιτεία μπροστά της.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Οι αιρετοί και η πλέμπα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr