ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠεριβαλλονΑγρίνιο: Οι δράσεις καθαρισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού παρουσιάζονται αύριο

Αγρίνιο: Οι δράσεις καθαρισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού παρουσιάζονται αύριο

Αγρίνιο: Οι δράσεις καθαρισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού παρουσιάζονται αύριο

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας/Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α), διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα, με θέμα: «Δράσεις καθαρισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού».

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 και ώρα 11:00 – 13:30  στην Αίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ, στο Αγρίνιο. Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση του έργου της Μονάδας σχετικά με τον καθαρισμό απορριμμάτων του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού καθώς και οι παράπλευρες δράσεις της Μονάδας για την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών στηνκατεύθυνση επίτευξης καλής κατάστασης διατήρησης των προστατευόμενων περιοχών.

Την ημερίδα θα συντονίσει ο Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης, κ. Ιωάννης Σελιμάς.
Ενώ οι κύριοι ομιλητές θα είναι:

Ο κ. Ιωάννης Κασβίκης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης, και η ομιλία του θα έχει θέμα : «Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και Προστατευόμενες Περιοχές Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, από την υποβάθμιση στην προστασία»

Ο κ. Χρήστος Σταλίκας, Μηχανικός, ο οποίος θα παρουσιάσει τις «Δράσεις Καθαρισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, στο πλαίσιο του ΥΜΕΠΕΡΑΑ»
Eκ μέρους της ΑΝΑΚΕΜ / Ανακύκλωση ΑΕΚΚ Κεντρικής Μακεδονίας ΑΕ,

Ο κ. Ηλίας Δημητριάδης θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα την «Εναλλακτική Διαχείριση Α.Ε.Κ.Κ .- Το ΣΣΕΔ A.E.K.K. ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. & τη Συμβολή του στον Καθαρισμό Προστατευόμενων και Οικολογικά Ευαίσθητων Περιοχών».

Η Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Οικοτουρισμού (ΕΛ.ΕΤ.ΟΙΚ.), κ. Φούλη Παπαγεωργίου, η οποία θα παρουσιάσει με τη σειρά της τις «Δράσεις Καθαρισμού Προστατευόμενων Περιοχών, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Φύλακες της Φύσης»

Και τέλος η κ. Ελένη Κουρέτση, εκπροσωπώντας το River View Project θα παρουσιάσει την «Εθελοντική δράση καθαρισμού στο Βαλτί με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού».

Μετά το πέρας της ημερίδας θα διανεμηθεί δωρεάν λεύκωμα με τίτλο «Εχινάδες Νήσοι, από τον μύθο στην πραγματικότητα».

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ