ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΑγρίνιο: Οι απατεώνες κάνουν …πάρτι – 23.000 ευρώ περίπου η λεία της νέας απάτης από δήθεν αγοραστή

Αγρίνιο: Οι απατεώνες κάνουν …πάρτι – 23.000 ευρώ περίπου η λεία της νέας απάτης από δήθεν αγοραστή

Αγρίνιο: Οι απατεώνες κάνουν …πάρτι – 23.000 ευρώ περίπου η λεία της νέας απάτης από δήθεν αγοραστή

Όχι μόνο δεν πούλησε το αυτοκίνητο για το οποίο δημοσίευσε σχετική αγγελία αλλά έχασε και τις καταθέσεις του, περίπου 23.000 ευρώ, ένας άνδρας από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. 

Σίριαλ χωρίς τέλος είναι πλέον οι απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών που, παρά τις προειδοποιήσεις, εξακολουθούν να δίνουν τα προσωπικά τραπεζικά τους στοιχεία σε απατεώνες, στην προσπάθειά τους να πουλήσουν ένα προϊόν.

Αυτή τη φορά, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος απέσπασε τους τραπεζικούς κωδικούς και τα στοιχεία της χρεωστικής κάρτας του παθόντα (αριθμό, ημερομηνία κλπ) και στη συνέχεια δημιούργησε λογαριασμό πρόσβασης σε ηλεκτρονική εφαρμογή με τα στοιχεία του και έκλεψε από τον τραπεζικό του λογαριασμό 23.303,90 ευρώ.

Ο δράστης μετέφερε τα χρήματα τμηματικά με μορφή εμβασμάτων σε άλλους λογαριασμούς.

Για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη προανάκριση από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

Επισημαίνουμε ότι όποιος επιθυμεί να του καταθέσουν χρήματα, στο πλαίσιο πώλησης που πραγματοποιεί, αρκεί να δώσει τον αριθμό λογαριασμού της Τράπεζας του (iban εφόσον η κατάθεση γίνει από διαφορετική Τράπεζα) και το όνομα του δικαιούχου. Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι απλώς περιττά αλλά “φως φανάρι” ότι έχετε έρθει σε επαφή με απατεώνα! Τη χρεωστική ή την πιστωτική κάρτα τη χρησιμοποιούμε μόνο εμείς για να κάνουμε τις αγορές μας!  Οι επιτήδειοι έχουν την εμπειρία να κερδίζουν την εμπιστοσύνη μας και να μας αποσυντονίζουν με χαρακτηριστική άνεση.

Σκεφτείτε πριν πράξετε…

Ναύπακτος: Συνάντηση με τους φορείς για το έργο της ανάπλασης – Τα προβλήματα και οι εναλλακτικές στο επίκεντρο

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr