ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Νέο συλλαλητήριο από το Εργατικό Κέντρο για τους αντεργατικούς νόμους

Αγρίνιο: Νέο συλλαλητήριο από το Εργατικό Κέντρο για τους αντεργατικούς νόμους

Αγρίνιο: Νέο συλλαλητήριο από το Εργατικό Κέντρο για τους αντεργατικούς νόμους

«Η κυβέρνηση κηρύσσει τον πόλεμο στην εργατική τάξη»! Δίνοντας με το σύνθημα αυτό το στίγμα της αποψινής κινητοποίησης το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου διοργάνωσε νωρίτερα στην πλατεία Δημοκρατίας ακόμη ένα συλλαλητήριο για να διατρανώσει τη φωνή του και την αντίθεσή του στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης και παράλληλα να «καταθέσει» αίτημα κατάργησης όλων των αντεργατικών νόμων, όλων των κυβερνήσεων.

«Να εκφράσουμε την αντίθεση μας στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ και των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση τόλμησε να φέρει το νομοσχέδιο έκτρωμα για συζήτηση. Δεν πήρε υπ’ όψη της το μήνυμα της πετυχημένης απεργίας της 6ης Μάη σε όλη τη χώρα, και την απαίτηση των εργαζομένων να μην τολμήσει να φέρει αυτό το έκτρωμα για συζήτηση και ψήφιση. Το νομοσχέδιο αυτό βάζει ταφόπλακα σε ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων» τόνισε ο ομιλητής και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου κ. Παπακωνσταντίνου στην κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν και πολλά άτομα διαφόρων φορέων που στήριξαν με ανακοινώσεις τους το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

«Διεκδικούμε να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων. Διεκδικούμε μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα , 7ωρο 5θήμερο 35ωρο. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. Κανένας περιορισμός στο δικαίωμα της απεργίας και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση να απαντήσουμε αποφασιστικά με απεργία αν τολμήσει να το φέρει για ψήφιση στη βουλή. Να το αποσύρει τώρα αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά» δήλωσαν σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι.

Ο κ. Παπακωντσαντίνου

80 κρούσματα στο δήμο Αγρινίου, 42 στο δήμο Μεσολογγίου – Αναλυτικά η κατανομή στην Αιτωλοακαρνανία

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr