ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑγρίνιο: Νεαρή γυναίκα που κατήγγειλε τον ιερέα: “Μετά από χρόνια επιτέλους αναπνέω ελεύθερα”

Αγρίνιο: Νεαρή γυναίκα που κατήγγειλε τον ιερέα: “Μετά από χρόνια επιτέλους αναπνέω ελεύθερα”

Αγρίνιο: Νεαρή γυναίκα που κατήγγειλε τον ιερέα: “Μετά από χρόνια επιτέλους αναπνέω ελεύθερα”

Αν εκείνη δεν είχε πάρει την απόφαση να μιλήσει για την κατά συρροή σεξουαλική παρενόχληση που υφίσταντο από τα 12 έως τα 14 της χρόνια από τον ιερέα στο Αγρίνιο– ο οποίος είναι και θείος της- πιθανότατα το τέρας να ήταν ακόμα ελεύθερο εκεί έξω, κάνοντας ακόμα μεγαλύτερο κακό σε παιδιά.

Η νεαρή γυναίκα που κατήγγειλε τον θύτη και βασική μάρτυρας στην υπόθεση που μόλις έληξε δικαστικά με εκείνον στη φυλακή, ένοχο με 27 χρόνια κάθειρξη για 6 βίντεο παιδικής πορνογραφίας, βιασμό κατά συρροή, ασέλγεια κατά συρροή και εξακολούθηση. Το θαρραλέο κορίτσι που ως LadyLike προστατεύσαμε πίσω από το ψευδώνυμο «Ελένη», μιλάει αποκλειστικά για όλα όσα νιώθει μετά την καταδίκη του κακοποιητή της και αποκαλύπτει το αληθινό της όνομα.

Ακολουθεί η δήλωσή της:

«Σε όλη τη διαδρομή ήμουν βράχος, για μένα, την αδερφή μου και τα υπόλοιπα θύματα. Μόλις άκουσα την απόφαση ξέσπασα σε κλάματα με λυγμούς. Όταν βγήκα από το δικαστήριο ένιωθα ελεύθερη, δικαιωμένη, ευτυχισμένη. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι τα καταφέραμε!

Ναι τα καταφέραμε, ο βιαστής πάει εκεί που πρέπει, στη φυλακή.

Όταν ξεκίνησα ήξερα ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη μάχη, έβλεπα μπροστά μου μια ατελείωτη σκάλα, κι έλεγα στον εαυτό μου, “μην βλέπεις την κορυφή της σκάλας, δες το επόμενο σκαλί και έτσι σιγά σιγά την ανέβηκα”. Χρειάστηκα ψυχολογική υποστήριξη. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον πόνο, τον φόβο και την κακοποίηση που έζησα από τον “ιερέα”.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πόσο αγωνίστηκα για να αποκαλύψω την αλήθεια, και να σώσω τα υπόλοιπα θύματα.
Όπως επίσης δεν θα ξεχάσω ποτέ το συναίσθημα αυτό που νιώθω μετά την απόφαση του δικαστηρίου, αυτήν την ελευθερία, τη δικαίωση. Είπα “χαλάλι” για την επώδυνη πορεία προς τη λύτρωση.

Νιώθω σαν να βλέπω πρώτη φορά τον ουρανό, σαν η ζωή τώρα να ξεκινάει, νιώθω περήφανη και δυνατή! Είπα στον εαυτό μου… δες τι κατάφερες! Η δική αυτή θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μου για πάντα. 18 Ιουλίου 2022, η μέρα που γεννηθήκαμε ξανά μέσα από τα συντρίμμια μας. Η ημέρα που επέστρεψε το χαμόγελο στο πρόσωπο μας, η ημέρα που ένα μεγάλο βάρος αφαιρέθηκε από την ψυχή μας. Ο αγώνας μας δικαιώθηκε! Είμαστε θύματα, και είμαστε δίπλα σε όλα τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Μην ξεχνάτε ότι η δύναμη βρίσκεται μέσα σας, μην σταματήσετε να αγωνίζεστε για την δικαίωσή σας. Μπορεί ο αγώνας να είναι δύσκολος, αλλά αξίζει. Δεν θα σταματήσω να το φωνάζω:

Μην φοβάστε, μιλήστε! Η σιωπή των θυμάτων είναι η δύναμη του θύτη. Οι βιαστές ανήκουν στη φυλακή!

Παλεύουμε για έναν καλύτερο κόσμο για όλες και όλους μας, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας! Όλοι όταν έχουμε έγκυο γυναίκα στην οικογένεια ή στην παρέα νιώθουμε την ανάγκη να χαϊδεψουμε την κοιλίτσα της, ζητάμε μια επαφή με το θαύμα. Αν θες να νιώσεις την ευθύνη που έχεις σε αυτόν τον κόσμο, πλησίασε την κοιλίτσα της και ψιθύρισε στο μωρό που έρχεται, ότι κάτι έκανες κι εσύ ώστε αυτός ο κόσμος να γίνει καλύτερος!

Ευχαριστώ τη σανίδα σωτηρίας μου, Μαριλέλλα Αντωνοπούλου, για την εμπιστοσύνη και την πολύτιμη βοήθεια, τη δικηγόρο μου, Κατερίνα Κιτσάκη, που μου στάθηκε σαν μάνα και την ελληνική δικαιοσύνη για τη δικαίωση!

Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας! Ευχαριστώ τον Θεό για όλα! Είμαι περήφανη για όλα τα θύματα που μίλησαν, έκαναν το καλύτερο για τον εαυτό τους! Είμαι περήφανη για τον εαυτό μου και για την ιστορία μου, δεν νιώθω ντροπή!

Η ντροπή δεν είναι για τα θύματα αλλά για τους θύτες!
Εύχομαι δύναμη και λύτρωση σε όλα θύματα. Νιώθω ευγνωμοσύνη. Μετά από χρόνια επιτέλους αναπνέω ελεύθερα!

Όχι “Ελένη”, αλλά Κωνσταντίνα».

ladylike.gr

Δίκη ιερέα από το Αγρίνιο: Η «αρχή της ηθικής απόδειξης» τον έστειλε στην φυλακή

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ