ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Να μην «νεκρώνει» κάθε Σάββατο η πόλη για να «ΚερδίΖΟΥΜΕ όλοι»

Αγρίνιο: Να μην «νεκρώνει» κάθε Σάββατο η πόλη για να «ΚερδίΖΟΥΜΕ όλοι»

Αγρίνιο: Να μην «νεκρώνει» κάθε Σάββατο η πόλη για να «ΚερδίΖΟΥΜΕ όλοι»

Αγρίνιο: Να μην «νεκρώνει» κάθε Σάββατο η πόλη για να «ΚερδίΖΟΥΜΕ όλοι» αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία διερωτάται αν θα επανέλθουν στο προ πανδημίας Σαββατιάτικο lockdown οι έμποροι;

Αναλυτικά το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Απόφαση για το θερινό ωράριο των καταστημάτων καλείται να πάρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, με την αυριανή του Γενική Συνέλευση.

Πέρυσι, με αρκετούς περιορισμούς της πανδημίας να παραμένουν σε ισχύ το ΔΣ του Συλλόγου είχε προτείνει τα καταστήματα της πόλης να κλείσουν τρία μόνο Σάββατα, από 31 Ιουλίου έως και 14 Αυγούστου, εν αντιθέσει με τις εποχές προ της πανδημίας όπου τα καταστήματα έκλειναν όλα τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Οι ειδικές συνθήκες θα μπορούσε να πει κάποιος επέβαλλαν μια διαφορετική απόφαση για πέρυσι, αφού είχε προηγηθεί ένας χειμώνας όπου το lockdown έμοιαζες με ακορντεόν που ανοιγοκλείνει, παγώνοντας την αγορά.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά -εξάλλου από αύριο 1/6 καταργείται και η χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους- αυτό σημαίνει ότι το εμπορικό καλοκαίρι του Αγρινίου θα πρέπει να επιστρέψει στην «κανονικότητα» του Σαββατιάκου lockdown το καλοκαίρι ή παραμένουν οι συνθήκες για μια διαφορετική απόφαση.

Η απάντηση θα δοθεί στη αυριανή Γενική Συνέλευση, όπου σύμφωνα με πληροφορίες από την πλειοψηφία του ΔΣ θα προταθεί στα καταστήματα ό, τι και πέρυσι, δηλαδή τρία Σάββατα κλειστά, από το τέλος του Ιουλίου μέχρι το Δεκαπενταύγουστο.

Σίγουρα υπάρχουν επιχειρήματα για κάθε πιθανή απόφαση, ωστόσο το κρίσιμο θα είναι ο εμπορικός κόσμος του Αγρινίου να δείξει αντανακλαστικά «γειωμένα» με την πραγματικότητα.

Η ακρίβεια που ροκανίζει το εισόδημα του μέσου Έλληνα είναι μια πραγματικότητα, η ενεργειακή κρίση που αυξάνει τα λειτουργικά κόστη των καταστημάτων είναι επίσης μια πραγματικότητα.

Από την άλλη όμως με τη βενζίνη να οδεύει στα 2,50 ευρώ το λίτρο ακόμη μια μικρή απόδραση για ένα μπάνιο στο δημοφιλέστερο προορισμό των Αγρινιωτών, τη Λευκάδα, τείνει να γίνει απαγορευτική για τους περισσότερους.

Όπως εξάλλου, από την εποχή των Μνημονίων, οι διακοπές των παλιών εποχών, φαντάζουν όνειρο για τους περισσότερους Έλληνες.

Πέρα των άλλων όμως γενικότερα στο Αγρίνιο οι επιμέρους κλάδοι της τοπικής οικονομίας είναι αλληλένδετοι.

Η εστίαση, για παράδειγμα, δεν θα δουλέψει με κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, όπως θα δούλευε αν δεν έκλειναν.

Και φυσικά υπάρχει η «ευθύνη» του εμπορικού κόσμου απέναντι στους καταναλωτές την υποστήριξη των οποίων ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη.

«ΚερδίΖΟΥΜΕ όλοι» ήταν ένα από τα σχετικά συνθήματα του Εμπορικού Συλλόγου στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Τώρα λοιπόν που έχει έρθει μια νέα κανονικότητα στην αγορά ο Εμπορικός Σύλλογος θα πρέπει να αποδείξει από την πλευρά του πως αυτό το σύνθημα το εφαρμόζει πρώτα ο ίδιος.

Για να «ΚερδίΖΟΥΜΕ όλοι», για να μην νεκρώνει η πόλη κάθε Σάββατο του καλοκαιριού δεν θα πρέπει να επανέλθει το Σαββατιάτικο lockdown.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Δυτική Ελλάδα – «Βασίλισσα» η Ναύπακτος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ