ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: “Οι ζωές μας έχουν αξία, δεν κοστολογούνται,” το μήνυμα της μαζικής απεργιακής συγκέντρωσης (εικόνες – video)

Αγρίνιο: “Οι ζωές μας έχουν αξία, δεν κοστολογούνται,” το μήνυμα της μαζικής απεργιακής συγκέντρωσης (εικόνες – video)

Αγρίνιο: “Οι ζωές μας έχουν αξία, δεν κοστολογούνται,” το μήνυμα της μαζικής απεργιακής συγκέντρωσης (εικόνες – video)

«Οι ζωές μας έχουν πραγματική αξία. Δεν κοστολογούνται!», ήταν ένα από τα μηνύματα της νέας συγκέντρωσης στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στην 24ωρη απεργία προγραμμάτισαν για σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα και τη συγκέντρωση οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και συμμετείχαν εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχοι και φοιτητές.

Για ακόμα μια φορά τονίστηκε η ανάγκη να μη συγκαλυφθεί το «έγκλημα» στα Τέμπη και να μπουν στο στόχαστρο οι πραγματικές αιτίες και οι ένοχοι που ευθύνονται γι’ αυτό.

Κεντρικός ομιλητής στην κινητοποίηση που χαρακτηρίστηκε από μαζική συμμετοχή,  ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γ. Ντουντούμης. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στους κινδύνους που υπάρχουν για την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια και σε άλλους τομείς, πέρα από τις μεταφορές, με ενδεικτικές περιπτώσεις τους χώρους εργασίας αλλά και τα σχολεία.

Ακούστε ένα απόσπασμα από την ομιλία του:

Δείτε εικόνες:

 

 

 

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αιτωλοακαρνανίας Μάκης Αραβανής αναφέρθηκε, στο χαιρετισμό του, στις επιπτώσεις για τη Δημόσια Υγεία από την έλλειψη προσωπικού και χαρακτήρισε “σταγόνα στον ωκεανό” τις προσλήψεις γιατρών που προκηρύχθηκαν για τις νοσηλευτικές μονάδες του Αγρινίου και του Μεσολογγίου. Μάλιστα, καυτηρίασε τη στασιμότητα στο ζήτημα της δημιουργίας Αιμοδυναμικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Αγρινίου, ζήτημα που έχει αναδείξει η εφημερίδα “Συνείδηση”.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου:

Μεσολόγγι: Συνελήφθη οδηγός μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ