ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο : Μπαίνουν κολωνάκια σε διασταυρώσεις

Αγρίνιο : Μπαίνουν κολωνάκια σε διασταυρώσεις

Αγρίνιο : Μπαίνουν κολωνάκια σε διασταυρώσεις
  • Κολωνάκια στο Αγρίνιο για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια των πολιτών έχουν τοποθετηθεί και θα συνεχίζουν να τοποθετούνται  σε συνεργασία της Τροχαίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγρινίου
  •  Τι αναφέρει ο Διοικητής της Τροχαίας Αλέξης Αντωνίου και ο Αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Αγρίνιο τοποθετούνται σε πολλά και διάφορα σημεία πλαστικά κολωνάκια, κυρίως σε επικίνδυνες διασταυρώσεις και πάνω σε στροφές, ώστε να αποφευχθεί η στάθμευση οχημάτων σε χώρους φορτοεκφόρτωσης, χώρους στάθμευσης, σε χώρους εισόδου – εξόδου οχημάτων ή σε ράμπες ΑμεΑ, σε σημεία δηλαδή που έχει παρατηρηθεί πως οι οδηγοί είτε δεν τα αντιλαμβάνονται ως απαγορευτικά για στάθμευση, είτε δεν τα σέβονται.

Τα κολωνάκια είναι αρκετά μέχρι στιγμής, ενώ θα τοποθετηθούν και πολλά ακόμη! Ανέκαθεν οι οδηγοί στο άκουσμα της τοποθέτησης πλαστικών κολωνακίων αντιδρούσαν, αλλά όπως έχει φανεί, η ενέργεια αυτή πάντα εξυπηρετούσε τον σκοπό για τον οποίο τοποθετούνταν, εξυπηρετώντας τελικά τόσο τους πεζούς όσο και τους οδηγούς! Τα κολωνάκια οριοθέτησης όχι μόνο δεν δυσκολεύουν τη ζωή των οδηγών, αλλά αντίθετα τους προστατεύουν τους οδηγούς από μια λάθος εκτίμηση για στάθμευση του οχήματός τους, η οποία μπορεί να συνεπάγεται με κλήση της Τροχαίας ή και να βρουν το αυτοκίνητό τους χτυπημένο.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Μίμης Σκορδόπουλος

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος τόνισε: «σε συνεργασία με την Τροχαία και τον Διοικητή της, Αλέξη Αντωνίου, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου προβαίνει στην τοποθέτηση πλαστικών οριοδεικτών, πλαστικών κολωνακίων, σε διάφορα σημεία όπως λ.χ. σε επικίνδυνες διασταυρώσεις ή και σε άλλα αρκετά σημεία εντός της πόλης, προκειμένου να διευκολύνει την κίνηση των αυτοκινήτων και των πεζών με κύριο γνώμονα την ασφάλειά τους. Παρακαλούμε τους πολίτες να δείξουν την απαραίτητη μέριμνα και να μην σταθμεύουν στα σημεία αυτά. Είμαστε και θα είμαστε σε συνεχή συνεργασία με την Τροχαία, έτσι ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Ο Διοικητής της Τροχαίας Αγρινίου, Αλέξης Αντωνίου

Από την πλευρά του ο Διοικητής της Τροχαίας Αγρινίου Αλέξης Αντωνίου ανέφερε: «Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου με την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου, τοποθετήθηκαν από το Δήμο Αγρινίου σε συγκεκριμένες διασταυρώσεις του αστικού ιστού επαναφερόμενοι άθραυστοι οριοδείκτες οδοστρώματος με αντανακλαστικές ταινίες. Κύριος στόχος της Υπηρεσίας μας είναι η πρόληψη του τροχαίου ατυχήματος , η βελτίωση και η αναβάθμιση της ποιότητας των συνθηκών ασφαλείας, που παρέχονται στους χρήστες των οδών. Μέλημα του τμήματος Τροχαίας Αγρινίου αποτελεί η εξασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών αλλά και οχημάτων. Τις τελευταίες ημέρες δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην παραβατική κίνηση οδηγών στους πεζόδρομους της πόλης και διαπιστώνουμε ότι το τελευταίο τρίμηνο έχει μειωθεί αισθητά το σύνολο των συγκεκριμένων παραβάσεων, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες και δημότες του Αγρινίου, είναι αρωγοί στο ιδιαίτερο και πολύπλοκο έργο της Υπηρεσίας μας. Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι οι κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας δεν μας δεσμεύουν, αλλά αντίθετα μας προστατεύουν».      

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Η αγροδιατροφή τραβά το «κάρο» της Δυτικής Ελλάδας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr