ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔιαμαρτυρία γονέων – μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Διαμαρτυρία γονέων – μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Διαμαρτυρία γονέων – μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Στάση στο Δημαρχείο Αγρινίου – Στο πλευρό των μαθητών και ο Πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, συμμετέχοντας στην πανελλήνια κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων, πραγματοποίησε νωρίτερα στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο μουσική – καλλιτεχνική διαμαρτυρία σε συνεργασία με τους μαθητές του σχολείου.

Τα αιτήματα του συλλόγου, αλλά και των μαθητών είναι:

  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε μουσικά, καλλιτεχνικά μαθήματα και μαθήματα γενικής παιδείας. Άμεσους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. (στο σχολείο μας τα κενά είναι περίπου στις 200 ώρες/εβδομάδα και ενδεικτικά αναφέρουμε ταμπουράς 40, λαούτο 19, λύρες 13, βιολοντσέλο 14, κανονάκι 9 κλπ)
  • Συγγραφή και δωρεάν διανομή εγχειριδίων μελέτης για τα μουσικά και καλλιτεχνικά μαθήματα.
  • Δωρεάν μεταφορά για όλους τους μαθητές χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς.
  • Σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις για όλα τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, της υλικοτεχνικής υποδομής και του απαιτούμενου προσωπικού για τη σωστή λειτουργία των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων.
  • Υποχρεωτική αναγνώριση του επιπέδου σπουδών των αποφοίτων μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων στα αντικείμενα μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.
  • Ενεργοποίηση των ΥΑ Γ2/7323/08-12-1997 και ΥΑ Γ2/7324/08-12-1997. Διενέργεια εξετάσεων στο πλαίσιο της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης για την απόκτηση πτυχίων Ευρωπαϊκής Μουσικής, Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων.
  • Καθορισμό συγκεκριμένης εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στα τμήματα μουσικών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύνδεση των αντικειμένων τα οποία διδάσκονται στα καλλιτεχνικά σχολεία με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πρωτιά της ΔΑΚΕ στις εκλογές της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr