ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΑγρίνιο: Μνημόσυνο για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας

Αγρίνιο: Μνημόσυνο για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας

Αγρίνιο: Μνημόσυνο για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκαν στον Άγιο Κωνσταντίνο το μνημόσυνο και η κατάθεση στεφάνων για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Στεφάνι κατέθεσαν στο μνημείο «Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων» ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Σαλμά, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Θεόδωρος Σειτανίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αιτ/νιας «Δ.Ψαθάς» Δ. Σιδηρόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών προσφύγων Ν. Αιτ/νιας Α.Γκούρλια, ο πρόεδρος του αθλητικού σωματείου ΑΕΚ Αγ. Κωνσταντίνου Α. Ροδίτης, ο πρόεδρος των παλαιμάχων ΑΕΚ ΑΓ. Κωνσταντίνου Κ. Μασαλής , ο πρόεδρος του Συλλόγου Πραμαντιωτών Σπ.Γκούβας.

Για την Ποντιακή Γενοκτονία, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε: «Τιμούμε τη μνήμη ενός λαού που εξοντώθηκε με απάνθρωπο και αποτρόπαιο τρόπο. Δεν ξεχνούμε τα 353.000 θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού. H Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι ημέρα μνήμης για την προσφυγιά, τις λεηλασίες, τις σφαγές και τις θυσίες. Ημέρα που απαιτεί δικαίωση για το έγκλημα που διαπράχθηκε».

Δείτε επίσης: Την γλύτωσε η Πάλαιρος αυτή την φορά από τα σκουπίδια του Αιγίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr