ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΕίναι δυνατόν το Αγρίνιο να μην κάνει κουμάντο στις δικές του πίστες για σπορ στο νερό;

Είναι δυνατόν το Αγρίνιο να μην κάνει κουμάντο στις δικές του πίστες για σπορ στο νερό;

Είναι δυνατόν το Αγρίνιο να μην κάνει κουμάντο στις δικές του πίστες για σπορ στο νερό;

Είναι δυνατόν το Αγρίνιο να μην κάνει κουμάντο στις δικές του πίστες για σπορ στο νερό;

Είναι τρομακτικό αν το σκεφτεί κανείς αλλά το Αγρίνιο έχει… καταφέρει-ή έχει ανεχθεί από το πολιτικό προσωπικό του- να διαθέτει τις δύο κορυφαίες πίστες για σπορ στο νερό, για σκι, wakeboard, SUP και λοιπά και να μην έχει την δικαιοδοσία πάνω σε καμία!

Στην τεχνητή λίμνη της Στράτου υπάρχει η, κατά τεκμήριο, καλύτερη τεχνητή πίστα στην Ελλάδα κι όχι μόνο.

Ενώ η Τριχωνίδα ίσως είναι η κορυφαία φυσική πίστα για τέτοια αθλήματα και η μοναδική, που διοργανώνει μεγάλα αθλητικά γεγονότα στο υψηλότατο επίπεδο, σε σπορ τόσο ιδιαίτερα και απαιτητικά.

Κι όμως, την πίστα στην Στράτο διαχειρίζεται με αποκλειστική δικαιοδοσία η Ομοσπονδία Θαλάσσιου Σκι χωρίς να έχει λόγο ο δήμος Αγρινίου, ενώ στην Τριχωνίδα άλλα σημεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανήκουν στο Θέρμο, αλλού το παράκτιο καθεστώς δεν είναι ξεκάθαρο και γενικά ο δήμος Αγρινίου δεν διαθέτει σχεδόν σε τίποτε εξουσία και διαχείριση πάνω στο ζήτημα.

Κι όμως κάποιοι άνθρωποι, όπως στον «Τρίτωνα» σκέφτονται να διοργανώσουν  του χρόνου πανευρωπαϊκό και σε δύο χρόνια παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Κι όμως, εξαιρετικοί αγώνες, με εξαιρετικά ποιοτικό επίπεδο επισκεπτών, θα έρθουν και πάλι στην περιοχή το Σαββατοκύριακο για το 11ο Trichonian Wakeboard Cup &1ο SUP και θα διαφημίσουν την περιοχή του Αγρινίου.

Μήπως είναι καιρός να μπει και κάτι τέτοιο στην…πολυφορτωμένη ατζέντα των τοπικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών πλην αιρετών και πολιτευτών;

Μήπως να πάνε να ζητήσουν την διαχείριση αυτών των δύο μοναδικών πιστών αλλά και οικοσυστημάτων;

Εφημερίδα “Συνείδηση” – Γ.Σ.

Τι γίνεται με τους απογραφείς και τα χρήματα που είναι να πάρουν;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ