ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Μετακινηθείτε “έξυπνα” με ηλεκτρικό ποδήλατο – Έδωσε το παράδειγμα ο δήμαρχος στην παρουσίαση του συστήματος (εικόνες, video)

Αγρίνιο: Μετακινηθείτε “έξυπνα” με ηλεκτρικό ποδήλατο – Έδωσε το παράδειγμα ο δήμαρχος στην παρουσίαση του συστήματος (εικόνες, video)

Αγρίνιο: Μετακινηθείτε “έξυπνα” με ηλεκτρικό ποδήλατο – Έδωσε το παράδειγμα ο δήμαρχος στην παρουσίαση του συστήματος (εικόνες, video)

Μια “έξυπνη” και “πράσινη” λύση για τη μετακίνηση και τη βόλτα θα προσφέρεται από αύριο Μ. Τρίτη καθώς τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή το σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων του Δήμου Αγρινίου. Τα  οφέλη και τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος παρουσίασαν στις 12.30 το μεσημέρι ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου και οι συνεργάτες του.

Χωρίς αέρα στα λάστιχα, χωρίς αλυσίδα αλλά με άξονα, επαναφορτιζόμενα και με την αξιοποίηση φωτοβολταϊκών,  τα ηλεκτρικά ποδήλατα μας “προκαλούν” να αφήσουμε τα αυτοκίνητα στο σπίτι και να χρησιμοποιήσουμε.  Tην αρχή έκανε ο δήμαρχος  Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος στη διάρκεια της παρουσίασης προέτρεψε τους πολίτες να δουν με καλό μάτι το εγχείρημα που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.

 

“Αλλάζουν οι συνήθειες μας και το Αγρίνιο γίνεται μια πόλη πιο ανθρώπινη με έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Στόχος μας είναι να εξοικειώσουμε τους συνδημότες μας με την ηλεκτροκίνηση και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για έναν σύγχρονο δήμo”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαναστασίου και συμπλήρωσε:
“Το σύστημα θα λειτουργήσει πιλοτικά για ένα εύλογο διάστημα και ανάλογα με την ανταπόκριση των Δημοτών και τα στοιχεία που θα προκύψουν από τη λειτουργία θα γίνουν οι ανάλογες τροποποιήσεις. Κινούμαστε στο μέλλον δημιουργώντας σταδιακά μια πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον».

 

Τα ποδήλατα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από ενήλικες,  δωρεάν, καθημερινά για μια ώρα, από Δευτέρα έως Σάββατο (7.30 π.μ. έως 9.30 μ.μ.). Για να διασφαλιστεί το ηλικιακό όριο και να αποτραπεί οποιαδήποτε δολιοφθορά ο χρήστης θα παρέχει τα προσωπικά του στοιχεία μέσω του συστήματος Τaxis. Στην περίπτωση που θελήσει κάποιος να αψηφήσει όσα προβλέπονται θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις κυρώσεις που προβλέπει ο Νόμος. Εντός των ειδικών σταθμών έχουν τοποθετηθεί κατόπιν ειδική άδειας κάμερες ασφαλείας.

 

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά των ποδηλάτων αναφέρθηκε ο Γιώργος Βουλγαρούδης ως εκπρόσωπος της εταιρείας BrainBox. Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, δεν είναι ορατή η μπαταρία που βρίσκεται στο μεταλλικό σκελετό τους ενώ στο καλάθι του τιμονιού μπορούν να μεταφερθούν αντικείμενα, όπως τσάντες κ.ά., βάρους έως πέντε κιλά.

 

Η χρήση του συστήματος γίνεται είτε με τη χρήση της εφαρμογής AgrinioBikes, η οποία είναι διαθέσιμη σε iOS και Android, είτε με τη χρήση της ηλεκτρονικής RFID κάρτας. Το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Αγρινίου θα παρέχεται δωρεάν και η πολιτική ορθής χρήσης του ορίζεται αυστηρά στη μία ώρα.

Τα ειδικού τύπου ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν εγκατασταθεί στα εξής σημεία :

1. Οδός Πολυζωίδη (Δικαστήρια)
2. Έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου
3. Οδός Καλλέργη 5 (Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία)
4. Οδός Β. Σκιαδά 1 (Πλατεία Άρη Βελουχιώτη)
5. Πλησίον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου
6. Στον Περιβάλλοντα Χώρο του Πανεπιστημίου
7. Οδός Γούναρη 45 (έμπροσθεν γηπέδων μπάσκετ)
8. Συμβολή των οδών Γρίβα και Παναγοπούλου
9. Εντός του Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης (Parking) στην πλατεία Δημάδη

Περισσότερες λεπτομέρειες στο: agrinio.easybike.gr.

Δείτε το ενημερωτικό video:

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr