ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΖωη & ΥγειαΑγρίνιο – Μεσολόγγι: Στο «ρελαντί» οι ιώσεις στα σχολεία

Αγρίνιο – Μεσολόγγι: Στο «ρελαντί» οι ιώσεις στα σχολεία

Αγρίνιο – Μεσολόγγι: Στο «ρελαντί» οι ιώσεις στα σχολεία

Στο «ρελαντί» οι ιώσεις στα σχολεία του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία αναφέρει πως εν αντιθέσει με τα μεγάλα αστικά κέντρα στην περιοχή του Αγρινίου και του Μεσολογγίου οι ιώσεις παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα μέχρι στιγμής τουλάχιστον. 

Αναλυτικά το δημοσίευμα:  

Ανά την Ελλάδα στην παρούσα φάση καταγράφονται στα σχολεία, ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ουκ ολίγες περιπτώσεις μαθητών που να ταλαιπωρούνται από διάφορες ιώσεις, ενώ στα πολύ μεγάλα αστικά κέντρα ήδη αυτό έχει εξελιχτεί σε «κύμα», που συνεπάγεται με μεγάλη «απώλεια» μαθητικού πληθυσμού από τα σχολεία!

Στην περιοχή του Αγρινίου και του Μεσολογγίου φαίνεται πως τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα! Αν και οι διάφορες ιώσεις είναι στην «ημερήσια διάταξη» κάθε σχολείου και κάθε τάξης, τα πράγματα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, καθώς σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου Μάρθα Σαράκη, αν για παράδειγμα αν σε ένα τμήμα υπάρχουν 22 παιδία, θα απουσιάζουν τα 2 ή τα 3 παιδιά λόγω κάποιας ίωσης.

Συγκεκριμένα η κα. Σαράκη μιλώντας στη «Σ» και αποτυπώνοντας την κατάσταση στην παρούσα χρονική συγκυρία αναφέρει:

«υπάρχουν αρκετές ιώσεις, αλλά είναι σε φυσιολογικό πλαίσιο μέχρι στιγμής, δεν λείπουν δηλαδή πολλά παιδιά από τις τάξεις. Βλέπουμε να γίνεται ο «κύκλος» που είθισται, θα λείψουν δύο παιδιά δηλαδή, θα επιστρέψουν αυτά, θα απουσιάσουν άλλα δύο παιδιά και κάπως έτσι «κυλάει» μέχρι στιγμής η σχολική χρονιά. Δεν καταγράφεται σε καμία περίπτωση έξαρση όπως λ.χ. πριν την χρονιά που παρουσιάστηκε ο covid-19 όπου απουσίαζε από τα σχολεία του Αγρινίου το 30% των μαθητών, επαναλαμβάνω πριν παρουσιαστεί ο covid. Φέτος, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Κατ’ εκτίμηση οι ιώσεις στα σχολεία της πόλης είναι στο 10%, σε καμία περίπτωση παραπάνω. Δεν υπάρχουν σοβαρά θέματα και αυτό είναι ενθαρρυντικό, γατί δεν υπάρχει μεγάλη «απώλεια» στον μαθητικό πληθυσμό. Ναι μεν σε μόνιμη βάση υπάρχουν απουσίες, αλλά επαναλαμβάνω πως είναι σε φυσιολογικό πλαίσιο. Για παράδειγμα, αν σε ένα τμήμα υπάρχουν 22 παιδία, θα απουσιάζουν τα 2 ή τα 3 παιδιά, επομένως ο καθένας αντιλαμβάνεται πως οι ιώσεις είναι σε λογικά επίπεδα και δεν έχει «φουντώσει» η κατάσταση.

Μετά την αποστείρωση που ζήσαμε με τις μάσκες και τα υπόλοιπα μέτρα τα δύο χρόνια που ο κορονοϊός ήταν σε έντονο βαθμό στη ζωή μας, στην καθημερινότητά μας, είναι λογικό τα παιδάκια να «τσιμπάνε» ευκολότερα κάθε μικροίωση. Μάλιστα, τα πολύ μικρά παιδιά ίσως κάθε μήνα να ταλαιπωρούνται από κάτι, αλλά και πάλι μέχρι στιγμής τα πράγματα κυμαίνονται σε φυσιολογικό επίπεδο για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας στην περιοχή του Αγρινίου».

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην περιοχή του Μεσολογγίου. Καταγράφονται διάφορες ιώσεις που επηρεάζουν τα παιδιά του δημοτικού, αλλά και πάλι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ένδειξη για το αντίθετο.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Χακάρουν κάρτες – Πάνω από 30 περιπτώσεις στην περιοχή του Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ