ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρίνιο: Μεγαλύτερη προσέλευση για τα δύο self-test

Αγρίνιο: Μεγαλύτερη προσέλευση για τα δύο self-test

Αγρίνιο: Μεγαλύτερη προσέλευση για τα δύο self-test

Μεγαλύτερη προσέλευση για τα δύο self-test

Αυξήθηκε το ενδιαφέρον των δικαιούχων σε σχέση με την προηγούμενη φορά που το δωρεάν τεστ ήταν ένα

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος 

Τεράστιο ήταν το ενδιαφέρον κατά τις προηγούμενες ημέρες για την προμήθεια των δύο δωρεάν τεστ από τους δικαιούχους, οι οποίοι αυτή την φορά είναι περισσότεροι καθώς δικαιούνται δύο τεστ και όχι ένα, όπως την προηγούμενη φορά που η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει δωρεάν τεστ.

Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον έχει «διάρκεια», καθώς από την Τετάρτη που εφαρμόστηκε η δωρεάν διάθεση τεστ μέχρι και την Παρασκευή, αλλά και την Δευτέρα μετά τα Χριστούγεννα, το ενδιαφέρον ήταν αμείωτο, εν αντιθέσει με την πρώτη φορά που μόνο το 20% με 30% των δικαιούχων έσπευσε να παραλάβει το δωρεάν τεστ από τα φαρμακεία!

Τότε, η αύξηση στην κίνηση είχε παρουσιαστεί μόνο τις δύο πρώτες μέρες περίπου και μετά ατόνησε και ο λόγος ήταν ότι το δωρεάν τεστ ήταν ένα.

Αυτή την φορά το ενδιαφέρον, όπως προαναφέραμε είχε «διάρκεια» καθώς τα τεστ είναι δύο. Ενώ σίγουρα κάποιο ρόλο παίζει και η αύξηση –μικρή έστω- των κρουσμάτων που καταγράφηκε τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Απόδειξη αυτού είναι σύμφωνα και με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Αχιλλέα Κοντοπάνο ότι μέχρι και την Παρασκευή ένα κεντρικό φαρμακείο του Αγρινίου το επισκέπτονταν σε ημερήσια βάση τουλάχιστον 200 άτομα για να παραλάβουν τα τεστ, ενώ είχε κολλήσει και η πλατφόρμα λόγω της μεγάλης προσέλευσης και αυτό δημιουργούσε καθυστερήσεις.

Μάλιστα, εκτός αυτών, πάρα πολλές φορές οι φαρμακοποιοί αναγκάζονταν να κρατήσουν τα ΑΜΚΑ των δικαιούχων για να ετοιμάσουν τα δωρεάν τεστ εκτός ωρών λειτουργίας των φαρμακείων και να τους τα παραδώσουν την επόμενη μέρα!

Συγκεκριμένα ο κ. Κοντοπάνος μιλώντας στη «Σ» τονίζει:

«το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Την προηγούμενη φορά δεν υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον, ίσως γιατί τότε δίναμε μόνο ένα δωρεάν τεστ και αυτό ήταν πιθανότατα ο λόγος που ο κόσμος δεν προσήλθε στα φαρμακεία για να το παραλάβει. Αυτή την φορά που δίνουμε δύο τεστ σε όλους, ακόμη και σε παιδιά άνω των 5 ετών, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και τα φαρμακεία έφτασαν στα όριά τους.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος

Η διανομή ξεκίνησε την Τετάρτη και κατά Μ.Ο. ένα κεντρικό φαρμακείο μπορεί να δέχεται και 200 άτομα τη ημέρα για να πάρουν τεστ. Φτάσαμε να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε.

Υπήρχε και ένα πρόβλημα με την πλατφόρμα που μοιράζουμε τα τεστ. Λόγω δηλαδή του μεγάλου ενδιαφέροντος η πλατφόρμα κολλούσε και ο απαιτούμενος χρόνος για να περάσουμε το τεστ στο σύστημα ήταν διπλάσιος και τριπλάσιος απ’ότι θα έπρεπε και έτσι δημιουργούνταν μεγάλος συνωστισμός.

Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να κρατάμε τα ΑΜΚΑ, να τα ετοιμάζουμε εκτός ωρών λειτουργίας των φαρμακείων για να είναι έτοιμα τα τεστ την επόμενη μέρα και να τα παραλάβουν οι δικαιούχοι. Να υπενθυμίσουμε πως τα 200 άτομα παραλαμβάνουν 400 τεστ.

Την πρώτη φορά που διανείμαμε το ένα δωρεάν τεστ φάνηκε τελικά πως προσήλθε στα φαρμακεία για να το παραλάβει το 30% με το 40% των δικαιούχων.

Ήταν τελικά μικρό το ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι τις δύο περίπου πρώτες ημέρες υπήρχε ιδιαίτερη κίνηση, η οποίο αφορούσε όπως αποδείχτηκε όσους προσήλθαν για να παραλάβουν το τεστ τους και γι αυτό τώρα η κυβέρνηση δίνει δύο τεστ δωρεάν. Μέχρι και 31/12 όλοι μπορούν να πάνε στο φαρμακείο της γειτονιάς τους για να παραλάβουν τα τεστ που δικαιούνται.

Επίσης, πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή γιατί ο Ιανουάριος θα είναι δύσκολος μήνας σύμφωνα με τα όσα λένε οι ειδικοί. Τις ημέρες των εορτών που έχουμε μπροστά μας ας προσέξουμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Θ. Παπαθανάσης: Σημαντικά τα μέτρα προστασίας για τον Covid

«Τα μέτρα προστασίας είναι πολύ σημαντικά» δήλωσε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης στην εκπομπή του ΣΚΑΙ  «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά.  Αναφέρθηκε στη μεγαλη επισκεψιμότητα στα φαρμακεία προκειμένου οι πολίτες να προμηθευτούν τα δωρεάν self tests.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει υψηλή ιχνηλασιμότητα στην κοινωνία, ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι μετάδοσης του κορονοϊού τις εορταστικές ημέρες.

Οι πολίτες έδειξαν ευθύνη αφού μόνο Τετάρτη και Πέμπτη τις δύο πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου διανεμήθηκαν 3,6 εκατομμύρια self tests.

Όλοι οι πολίτες άνω των 5 ετών μπορούν μα προμηθευτούν με το AMKA τους δύο self tests από τα φαρμακεία για τα οποία υπάρχει ισχυρή σύσταση να τα πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκεια των εορτών.

Είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προστασίας ώστε να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε και τους οικείους μας» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κορονοϊός – Αρνητικό ρεκόρ: 258 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία, 21.657 σε όλη την χώρα

Πετρέλαιο θέρμανσης: Σε… εορταστικό κλίμα η ζήτηση στην Αιτωλοακαρνανία 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr