ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Μεγάλη η συμμετοχή στο 8ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού (εικόνες)  

Αγρίνιο: Μεγάλη η συμμετοχή στο 8ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού (εικόνες)  

Αγρίνιο: Μεγάλη η συμμετοχή στο 8ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού (εικόνες)  

Ξεκίνησε σήμερα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου στην πλατεία Παναγοπούλου (Σιντριβάνι) το 8ο σχολικό πρωτάθλημα σκακιού της Γυμναστικής Εταιρίας Αγρινίου (ΓΕΑ), στο οποίο συμμετάσχουν μαθητές κάθε ηλικίας από 30 σχολεία της περιοχής του Αγρινίου, αλλά και από σχολεία της υπόλοιπης Αιτωλοακαρνανίας!

Από το 2013 μέχρι και το 2019 το σχολικό πρωτάθλημα σκακιού πραγματοποιούνταν κάθε χρόνο με την τελευταία χρονιά να καταγράφει ρεκόρ συμμετοχών, με 205 μαθητές.

Κάθε χρόνο καταγράφονταν αύξηση στις συμμετοχές από μαθητές όλων των τάξεων και από όλο το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη του σκακιού στο Αγρίνιο και αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα μέσω των παιδιών. Το σχολικό πρωτάθλημα αποτελεί την αφετηρία κάθε παιδιού για να μπει στους σκακιστικούς αγώνες.

Στο πλαίσιο του εν εξελίξει 8ου Σχολικού Πρωταθλήματος Σκακιού κάθε παιδί αγωνίζεται με παιδιά της ίδιας τάξης και καλείται να δώσει συνολικά πέντε αγώνες.

Στα προηγούμενα σχολικά πρωταθλήματα σκακιού συμμετείχαν μαθητές κάθε τάξης από την περιοχή του Μεσολογγίου, της Ναυπάκτου, του Θέρμου, της Αμφιλοχίας, της Βόνιτσας, του Ξηρομέρου, κάτι που έγινε και φέτος στο 8ο σχολικό πρωτάθλημα σκακιού.

Επιγραμματικά και τα οφέλη του σκακιού

Το σκάκι αυξάνει την νοημοσύνη, ότι συμβαίνει δηλαδή στο σώμα μας με την άσκηση συμβαίνει και στο μυαλό μέσω του πνευματικού παιχνιδιού, του σκακιού.

Αυξάνει την δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα, βελτιώνει την ικανότητα της μελέτης που έχει άμεσο αντίκτυπο και στα μαθήματα. Παιδιά που ασχολούνται με το σκάκι βάσει μελετών αυξάνουν κατά 40% την επίδοσή τους στο σχολείο.

Βελτιώνει επίσης τη μνήμη παιδιών και ενηλίκων, δημιουργεί μοτίβα «επίθεσης» στη σκακιέρα και αυτό βοηθάει και στην αποφυγή άνοιας για τα άτομα μεγάλης ηλικίας λόγω της εκγύμνασης του μυαλού τους μέσω του σκακιού, ενώ εκ των βασικότερων στοιχείων του σκακιού είναι η βελτίωση της συγκέντρωσης και της αυτοσυγκέντρωσης.

Μετά τα μέτρα για το ρεύμα… ζητούμενο η αναθέρμανση των τοπικών αγορών

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr