Αγρίνιο: Με υπερυψωμένα ασφαλή πεζοδρόμια παραδόθηκε η σήραγγα της Περιμετρικής (εικόνες)

Έχουν ληφθεί και μέτρα για την τήρηση του ορίου ταχύτητας (30 χλμ./ ώρα)

434390178_880964624042194_6201791941737431675_n

Με υπερυψωμένα πεζοδρόμια στα οποία έχουν τοποθετηθεί  κάγκελα για την ασφάλεια των πεζών δόθηκε στην κυκλοφορία νωρίς το πρωί της Παρασκευής (29.3.24) η σήραγγα της Περιμετρικής, στο Αγρίνιο όπου με ευθύνη του Δήμου εκτελούνταν εργασίες βελτίωσης.

Η περιοχή άλλαξε όψη και το πρόβλημα της μη ασφαλούς διέλευσης των μαθητών που μεταβαίνουν και αποχωρούν από το νέο κτήριο του 7ου Γυμνασίου και άλλων σχολείων, όλων των πεζών και των αθλούμενων φαίνεται ότι βρήκε τη λύση του.

Οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθώς το πλάτος του δρόμου έχει μειωθεί ενώ έχουν ληφθεί και μέτρα για την τήρηση του ορίου ταχύτητας (30 χλμ./ ώρα).

 

Σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου που υπέβαλε σχετικές προτάσεις, τοποθετήθηκαν από το Δήμο Αγρινίου και στις δύο πλευρές του τούνελ φωτεινοί σηματοδότες που αναβοσβήνουν  με πορτοκαλί ένδειξη 24ωρης λειτουργίας. 

Εγκαταστάθηκε επίσης ηλεκτρονικό σύστημα με ραντάρ καταγραφής ταχύτητας των οχημάτων που προειδοποιεί όταν ο οδηγός υπερβαίνει το όριο.

Τέλος για να ειδοποιούνται οι οδηγοί ώστε να μειώνουν ταχύτητα, τοποθετήθηκαν ειδικές κραδασμικές λωρίδες από ελαστικο πλαστικό.

Δείτε ανάρτηση του δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου: