ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου (εικόνες – βίντεο)

Αγρίνιο: Μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου (εικόνες – βίντεο)

Αγρίνιο: Μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου (εικόνες – βίντεο)

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο η συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στην οποία προχώρησαν σήμερα Τετάρτη (06.04.22) ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η ακρίβεια και τα απανωτά πλήγματα στο εισόδημα των πολιτών αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για την κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου στο οποίο συμμετείχαν σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στη δυσμενή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την ανάγκη λήψης μέτρων αναφέρθηκαν ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Τσάμης, ο πρόεδρο της Β’ ΕΛΜΕ  Αιτωλοακαρνανίας Βαγγέλης Τσούκας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών Κώστας Μαμασούλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας Μάκης Αραβανής και η  αντιπρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου, Αγγελική Συργιάννη.

Δείτε ένα απόσπασμα της ομιλίας του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Γιώργου Ντουντούμη:

Το διεκδικητικό πλαίσιο:

• Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό.
• Ρπαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, της 13ης και 14ης σύνταξης. Γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ. Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000€
• Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Διαγραφή όλων των χρεών και να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
• Εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.
• Γενναία μείωση, πλαφόν και κατάργηση του ΦΠΑστις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως διατροφής (π.χ. Ψωμί, Γάλα, άλευρα, Έλαια, Λίπη ), ένδυσης κοκ.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δείτε εικόνες:

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Χονδρός

Αγρίνιο: Οι έμποροι έδωσαν απεργιακή απάντηση στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση – Κλειστά τα καταστήματα

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ