ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο : «Μαράζωσαν» τα ανθοπωλεία – Αναμένουν του Αγίου Βαλεντίνου για να πάρουν «ανάσα»

Αγρίνιο : «Μαράζωσαν» τα ανθοπωλεία – Αναμένουν του Αγίου Βαλεντίνου για να πάρουν «ανάσα»

Αγρίνιο : «Μαράζωσαν» τα ανθοπωλεία – Αναμένουν του Αγίου Βαλεντίνου για να πάρουν «ανάσα»
  • Με τα «άνοιξε – κλείσε» της πανδημίας
  • Τα ανθοπωλεία είδαν την δουλειά τους να πέφτει κατά 50% κατά την περίοδο της επανεκκίνησής τους

Ως «φιλί της ζωής» βλέπουν οι ανθοπώλες της περιοχής του Αγρινίου τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, την οποία αναμένουν «πως και πως», ώστε να καταφέρουν να πάρουν μια… ανάσα εν μέσω μιας περιόδου, η οποία αναμφισβήτητα λόγω της πανδημίας θεωρείται από τις χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών!

Η υγειονομική κρίση μπορεί να έχει βάλει «απαγορευτικό» στις εξορμήσεις εντός και εκτός νομού, την διασκέδαση κλπ στα ζευγάρια, αλλά διαχρονικά η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου συνδέεται με τα λουλούδια, τα οποία θα αποτελέσουν έκφραση αγάπης, αλλά και τονωτική ένεση στους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι από την στιγμή της επανεκκίνησης τους είδαν την δουλειά τους να καταγράφει κάμψη κατά 50%, και επιπλέον…  Όπως λένε χαρακτηριστικά οι ανθοπώλες «δεν συζητάμε καθόλου για εκδηλώσεις, όπως γάμοι βαπτίσεις κλπ. Έχουμε ξεχάσει πότε πήγαμε για τελευταία φορά σε τέτοια εκδήλωση και φοβόμαστε πως θα αργήσουμε αρκετά να πάμε να δουλέψουμε για τέτοια εκδήλωση»!

Οι ανθοπώλες ελπίζουν να δουλέψουν το Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου, σήμερα και αύριο δηλαδή, και γι αυτό έχουν φροντίσει μέρες νωρίτερα να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες ποσότητες κόκκινων τριαντάφυλλων, που θεωρείται ο «βασιλιάς» της εορτής αυτής, αλλά και να στολίσουν καταλλήλως τις βιτρίνες τους, ώστε να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.

Με σύνθημα «η αγάπη νικάει» ελπίζουν και αναμένουν….

Συγκεκριμένα η Βασιλεία Πιστιόλη μιλώντας στη «Σ» ανέφερε: «ο κόσμος έχει ανάγκη το λουλούδι, το χρειάζεται για την ψυχολογία του. Θεωρούμε πως θα ανταποκριθεί ο κόσμος στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου γι’ αυτό και εμείς θα είμαστε ανοιχτά όλο το Σαββατοκύριακο. Ελπίζουμε να πάρει λουλούδια για τους δικούς του ανθρώπους, αυτούς που αγαπάει γιατί μέχρι και αυτό μας το πήρανε, δεν είναι οι σχέσεις πια το ίδιο. Μετά την επανεκκίνηση, η δουλειά δεν έχει ιδιαίτερη πτώση γιατί το λουλούδι είναι ικανό από μόνο του να σου αλλάξει και να σου φτιάξει την ψυχολογία, είναι το κατάλληλο «συστατικό» για την εποχή αυτή και μια καλή ψυχολογία. Προτείνω ο κόσμος να παίρνει λουλούδια, γιατί η ψυχολογία είναι υγεία».

Ο Νίκος Μοσχόπουλος σημείωσε: «οι εποχές είναι δύσκολες και ο κόσμος στριμώχνεται. Η καθημερινότητα αλλάζει και δυσκολεύει μέρα με την μέρα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι και ευελπιστούμε ο κόσμος να δείξει ενδιαφέρον για τον έρωτα και να θελήσει να εκφράσει τα συναισθήματά του. Οι καταστάσεις δεν μας επιτρέπουν να μην είμαστε αισιόδοξοι, καθώς το χρονικό διάστημα, που επαναλειτουργούμε ο παλμός της αγοράς είναι υποτονικός, συνεπώς πρέπει να έχουμε δύναμη. Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι μεγάλη γιορτή και ελπίζουμε ο κόσμος να δείξει το ενδιαφέρον του για τον άνθρωπό του και έτσι να δουλέψουμε και εμείς διότι, η δουλειά μας έχει πέσει κατά 50%».

Ο Γιώργος Σταθοκωστόπουλος τόνισε: «δυστυχώς μέσα από την διαδικασία άνοιξε – κλείσε βλέπουμε την δουλειά μας να πέφτει συνεχώς. Η μείωση μετά την επανεκκίνηση του κλάδου μας είναι στο 50%. Ευελπιστούμε να δουλέψουμε του Αγίου Βαλεντίνου, καθώς πρέπει να ξεπεράσουμε και την κακή ψυχολογία του κόσμου. Ως κλάδος αυτό το εισπράττουμε άμεσα, είμαστε από τα επαγγέλματα που όταν η ψυχολογία του κόσμου δεν είναι καλή το αντιλαμβανόμαστε, όπως επίσης αντιλαμβανόμαστε και πότε ο κόσμος είναι καλά ή αρχίζει να φτιάχνει η διάθεσή του. Πλέον δεν αναφερόμαστε σε βαπτίσεις, γάμους κλπ, δεν υφίστανται αυτά. Πρέπει να έχουμε και εμείς και όλος ο κόσμος αισιοδοξία, είναι το συστατικό που βοηθάει συνεχώς σε κάθε φάση της ζωής μας».

Ανέκαθεν το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών των ανθοπωλείων την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου ήταν άνδρες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν μπει δυναμικά στο «παιχνίδι» και οι γυναίκες. Οι ανθοδέσμες και τα δώρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι για όλα τα βαλάντια, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία δαπανούσε πάνω από 20 με 25 ευρώ, ενώ κάθε χρόνο υπήρχαν και οι περιπτώσεις, έστω και ελάχιστες, που ήθελαν να δείξουν τα συναισθήματά τους, χωρίς διστάζουν να βάλουν πιο… βαθιά το χέρι στην τσέπη!

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας σε επιφυλακή για όσο διαρκέσει η “Μήδεια”

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr