ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Lifting στα γηπεδάκια μπάσκετ και 5×5 – Αλλάζουν οι τάπητες που βανδαλίστηκαν (εικόνες)

Αγρίνιο: Lifting στα γηπεδάκια μπάσκετ και 5×5 – Αλλάζουν οι τάπητες που βανδαλίστηκαν (εικόνες)

Αγρίνιο: Lifting στα γηπεδάκια μπάσκετ και 5×5 – Αλλάζουν οι τάπητες που βανδαλίστηκαν (εικόνες)

Lifting στα γηπεδάκια μπάσκετ και 5×5 του Αγρινίου. Αλλάζουν οι τάπητες που βανδαλίστηκαν όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, μέσω της οποίας ο Αντιδήμαρχος Χρ. Ζαρκαβέλης κάνει έκκληση του για την προσοχή των γηπέδων.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Εδώ και 20 περίπου ημέρες ο Δήμος Αγρινίου έχει ξεκινήσει εργασίες συντήρησης στα γηπεδάκια 5×5 της πόλης, όπως επίσης έχει ξεκινήσει έργα σε άλλα γήπεδα δημοτικών ενοτήτων.

Οι εργασίες συντήρησης των γηπέδων 5×5 ξεκίνησαν, διότι η αντικατάσταση του πλαστικού τάπητα, που κατά κύριο λόγο θα γίνει, δεν προέκυψε από φυσιολογική φθορά, αλλά από βανδαλισμούς…

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στα γηπεδάκια 5×5, αλλά και μπάσκετ, σε τρεις περιοχές του Αγρινίου και υπάρχει ακόμη εκκρεμότητα για γήπεδα σε δύο ακόμη περιοχές.

«Στην εργολαβία αυτή έχουν ενταχθεί οι συντηρήσεις, η αντικατάσταση του πλαστικού τάπητα κατά κύριο λόγο, στα γήπεδα της οδού Εργάνης, ποδοσφαίρου 5×5 και μπάσκετ, έγινε η πλαστικοποίηση στο γηπεδάκι του μπάσκετ επί της οδού Φιλελλήνων, έγινε η αντικατάσταση του πλαστικού τάπητα στα γηπεδάκι της οδού Γούναρη, ενώ άμεσα θα γίνει η αντικατάσταση στα γήπεδα στα Δύο Ρέματα. Στα συγκεκριμένα γηπεδάκια στα Δύο Ρέματα, υπάρχει η δυσκολία της μεταφοράς των υλικών και γι αυτό επιλέχθηκε η τοποθέτηση έτοιμου τάπητα όπου δεν χρειάζεται μεγάλη διαδικασία και διαθέτει και μικρότερο ρίσκο η μεταφορά του.

Η διαδικασία των συντηρήσεων και της αντικατάστασης τάπητα στα γηπεδάκια της πόλης έχει περίπου 20 ημέρες που ξεκίνησε, ενώ η ολοκλήρωση των εργασιών θα γίνει με το γηπεδάκι του μπάσκετ κάτω από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου. Εκεί υπάρχει πρόβλημα στο δάπεδο, το οποίο χρειάζεται διαμόρφωση και δεν μας επέτρεπε η κατάστασή του να προχωρήσουμε σε πλαστικοποίηση. Θα διαμορφώσουμε κατάλληλα το δάπεδο και μετά θα γίνουν οι εργασίες πλαστικοποίησης. Το συντομότερο δυνατό θα ολοκληρωθούν οι εργασίες» ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης, ο οποίος συμπλήρωσε μιλώντας στη «Σ»: «με την έναρξη της νέας χρονιάς θα αξιολογήσουμε τις ανάγκες που υπάρχουν και θα συνεχίσουμε ανάλογα φυσικά και με τις οικονομικές δυνατότητες που διαθέτουμε».

Ο κ. Ζαρκαβέλης επίσης έβαλε και μια άλλη «διάσταση» στο θέμα των συντηρήσεων και της αλλαγής του πλαστικού τάπητα στα γηπεδάκια της πόλης. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο οι εργασίες δεν γίνονται λόγω φυσιολογική φθοράς, αλλά λόγω βανδαλισμών!

«Θερμή παράκληση προς τους χρήστες των γηπέδων. Πρέπει να σεβόμαστε τους χώρους αυτούς που επιλέγουν να γυμναστούν μικροί και μεγάλοι και να τους προσέχουμε. Τα γήπεδα δεν είναι μόνο για σήμερα, για μια φορά. Είναι δύσκολο ο δήμος να αλλάζει συνεχώς τάπητες. Παρέχουμε τις καλύτερες συνθήκες άθλησης στους δημότες μας, αλλά θα πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε τους χώρους αυτούς όλοι μας. Θα πρέπει να μπούμε στη σκέψη να βοηθάμε στη συντήρηση των γηπέδων από μόνοι μας οι πολίτες και αυτό θα γίνει με την προσοχή και την αγάπη που πρέπει να δίνουμε στον χώρο που χρησιμοποιούμε για να αθληθούμε.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως δεν είμαστε οι μόνοι που κάνουμε χρήση, αλλά υπάρχουν και άλλοι συμπολίτες μας, ενώ εξίσου σημαντικό είναι πως στα γηπεδάκια αυτά πηγαίνουν και μικρά παιδιά. Η προσοχή μας πρέπει να είναι αυξημένη. Οι προγραμματισμένες αυτές εργασίες γίνονται όχι λόγω φυσιολογική φθοράς των πλαστικών ταπήτων στα γηπεδάκια, αλλά λόγω βανδαλισμών. Τα παραδώσαμε το 2016, δεν είναι φυσιολογικό να έχουν την φθορά αυτή που είχαν. Κάποιοι τα καταστρέφουν και γι αυτό πρέπει όλοι μας να έχουμε το νου μας και να αγαπάμε τους χώρους αυτούς που είναι προς κοινή χρήση, ωφελείται πολύς κόσμος και κάθε ηλικίας απ τα γήπεδα αυτά. Έπειτα είναι και θέμα πολιτισμού»  τόνισε ο κ. Ζαρκαβέλης.

Εργασίες και στα γήπεδα Λεπενούς και Ριγανά  

Όσο αφορά μεγάλα γήπεδα στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου ήδη ο εργολάβος έχει μπει στο γήπεδο της Λεπενούς και το φτιάχνει, ενώ σύντομα, την άλλη εβδομάδα, θα μπει ο εργολάβος για να φτιάξει το γήπεδο στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Ιωάννη του Ριγανά.

«Οι παρεμβάσεις αυτές είναι πολύ σημαντικές, ενώ θα αναβαθμιστούν και οι περιοχές. Θεωρώ πως μέχρι και το τέλος του έτους και τα δύο αυτά γήπεδα θα είναι έτοιμα για να τα χαρεί ο κόσμος» ανέφερε ο κ. Ζαρκαβέλης.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αγρίνιο: Lifting στα γηπεδάκια μπάσκετ και 5x5 - Αλλάζουν οι τάπητες που βανδαλίστηκαν (εικόνες)

Αγρίνιο: Lifting στα γηπεδάκια μπάσκετ και 5x5 - Αλλάζουν οι τάπητες που βανδαλίστηκαν (εικόνες)

Αγρίνιο: Lifting στα γηπεδάκια μπάσκετ και 5x5 - Αλλάζουν οι τάπητες που βανδαλίστηκαν (εικόνες)

Διαγώνιος: Αστακός – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία – «Πράσινο» φως

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ