ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΑγρίνιο: Το land art με θέμα τον άνθρωπο και τον πόλεμο στις Ουκρανία του Δ. Βελτσίστα παρουσιάστηκε στο “Ελληνίς” (video+φωτο)

Αγρίνιο: Το land art με θέμα τον άνθρωπο και τον πόλεμο στις Ουκρανία του Δ. Βελτσίστα παρουσιάστηκε στο “Ελληνίς” (video+φωτο)

Αγρίνιο: Το land art με θέμα τον άνθρωπο και τον πόλεμο στις Ουκρανία του Δ. Βελτσίστα παρουσιάστηκε στο “Ελληνίς” (video+φωτο)

Ο Δημήτρης Βελτσίστας δημιούργησε ένα ολιγόλεπτο φιλμ, το οποίο προβάλλεται κάθε βράδυ στο «Ελληνίς», πριν από κάθε ταινία και έχει συγκινήσει και ενθουσιάσει το κοινό του Αγρινίου που το έχει βρεθεί στον κινηματογράφο και έχει παρακολουθήσει την εξαιρετική δουλειά του Αγρινιώτη καλλιτέχνη.

Το φιλμ αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία και είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς του, καθώς ο κ. Βελτσίστας «έστησε» ολόκληρο “σκηνικό πολέμου” στη λίμνη Αμβρακία, για να δημιουργήσει το βίντεο αυτό!

Το βίντεο αυτό με την υποστήριξη της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Μαρίας Παπαγεωργίου και του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου προβάλλεται όλο τον Αύγουστο και θα προβάλλεται και τον Σεπτέμβριο πριν από κάθε ταινία κάθε βράδυ, όπως προαναφέραμε.

Ειδικότερα, ο καλλιτέχνης Δημήτρης Βελτσίστας άδραξε την ευκαιρία τώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη να δημιουργήσει το φιλμ αυτό, το οποίο έχει ως «κέντρο» του τον άνθρωπο, είτε είναι από τη μια πλευρά, είτε από την άλλη πλευρά, ο οποίος πάει σε ένα πόλεμο, είτε για να διεκδικήσει, να υπερασπιστεί μια σημαία, είτε με πρόσχημα τη σημαία, αλλά στο τέλος ο άνθρωπος χάνεται στη γη και γίνεται ψυχή.

Αυτή είναι η κεντρική ιδέα του κ. Βελτσίστα, ο οποίος μέσα από την δουλειά του πέτυχε να παρουσιάσει στο μέτρο του δυνατού με τα υλικά που επέλεξε εικόνες «δυνατές» που όλοι έχουμε δεις τις οθόνες της τηλεόρασής μας και μας έχουν συγκλονίσει.

Οι στιγμές αυτές δεν αφήνουν και δεν πρέπει να αφήνουν αδιάφορο κανέναν και με αφορμή τη σκέψη αυτή ο κ. Βελτσίστας επέλεξε την λίμνη Αμβρακία και εκεί «έστησε» αυτό το σκηνικό μετατρέποντας την γη της Αμβρακίας σε καμβά!

Η έμπνευση για να δημιουργήσει το φιλμ με τίτλο “ψυχές – ζωές” ήταν όταν είδε στην τηλεόρασή του, στην Ουκρανία, έναν νεκρό με το ποδήλατό του και δίπλα το σκύλο του, ο οποίος παρέμενε υπομονετικά δίπλα στο νεκρό αφεντικό του!

Το σκηνικό έχει δημιουργική προσέγγιση! Το σκηνικό έγιναν στη λίμνη Αμβρακία την Μεγάλη Τετάρτη και στη συνέχεια αποτυπώθηκε φωτογραφικά και κινηματογραφικά όπου τελικά προέκυψε το φιλμ των 3 λεπτών περίπου που παρουσιάζεται κάθε βράδυ στο «Ελληνίς», όπου ενθουσιάζει, αλλά και προβληματίζει.

Στα βίντεο που ακολουθούν ο ίδιος, ο Δημήτρης Βελτίστας, μιλά για το φιλμ που δημιούργησε και για όλα όσα μεσολάβησαν για να ετοιμαστεί και να προβάλλεται στο κοινό, όπως επίσης μιλάει ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου οι οποίοι παρουσίασαν το βράδυ της Δευτέρας το φιλμ και τις φωτογραφίες που κοσμούν το χώρο του κινηματογράφου.

Bazaar στο Αγρίνιο με σχολικά είδη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (εικόνες)

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ