ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: «Κραυγή αγωνίας» από τον κλάδο της εστίασης (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: «Κραυγή αγωνίας» από τον κλάδο της εστίασης (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: «Κραυγή αγωνίας» από τον κλάδο της εστίασης (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Οι επαγγελματίες του κλάδου δημιούργησαν αφίσα με σκοπό να παροτρύνουν τον κόσμο να βγει έξω και να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης στο Αγρίνιο, ώστε να κρατήσουν «όρθιες» τις επιχειρήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό δημιούργησαν αφίσα, μέσω της οποία επιχειρούν να παρακινήσουν τους πολίτες, να στηρίξουν την τοπική αγορά, τα εστιατόρια, τις ταβέρνες, τα καφέ, αλλά και όλες τις άλλες επιχειρήσεις.

Σκοπός της αφίσας, όπως αναφέρει στη «Σ» ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Αγρινίου Κωνσταντίνος Ναστούλης, είναι να προτρέψει τον κόσμο να βγει έξω και να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν σε κάθε επιχείρηση, τόσο μέσα στην επιχείρηση, όσο και στους εξαρτώμενους κλάδους με την εστίαση.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Αγρινίου Κωνσταντίνος Ναστούλης

«Τις πρώτες δύο εβδομάδες μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Τώρα έχουμε κάποια ισορροπία, αλλά με αρνητικό πρόσημο. Πλέον η πτώση έχει σταθεροποιηθεί στο 40% στα εστιατόρια και τις ταβέρνες και στο 30% στα καφέ. Υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν τζιράρουν» τόνισε ο κ. Ναστούλης, ο οποίος συμπλήρωσε: «προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τους υγειονομικούς κανόνες και να βαδίσουμε με τα νέα δεδομένα. Στο πλαίσιο αυτό οι περισσότερες επιχειρήσεις έβγαλαν άδεια για χρήση εξωτερικών χώρων, ώστε να δουλέψουν καλύτερα κάνοντας μια προσπάθεια να προσελκύσουν κόσμο».

Το σύνθημα που πλαισιώνει την αφίσα έχει ως εξής: «Βγαίνουμε έξω για να ζήσουμε όλα εκείνα τα μικρά και απλά που είχαμε τόσο καιρό στερηθεί. Βγαίνουμε έξω για να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία. Για να κρατήσουμε σταθερή την αγοραστική δύναμη της πόλης μας. Για να κρατήσουμε όρθια την περιοχή μας. Βγαίνουμε έξω, διότι στηρίζοντας μια τοπική επιχείρηση στηρίζουμε και μια θέση εργασίας. Στηρίζουμε δικούς μας ανθρώπους. Βγαίνουμε έξω με μεγαλύτερη αισιοδοξία μα κυρίως όμως με μεγαλύτερη ευθύνη και πειθαρχία γιατί το μέλλον κρύβεται σε όλα τα μικρά που θα κάνουμε από τώρα κι έπειτα. Βγαίνουμε έξω για να πάμε τις ζωές μας μπροστά και να συνεχίσουμε από κει που σταματήσαμε. Είναι υπόθεση όλων μας. Βγαίνουμε έξω, για εμάς, για την πόλη μας και τη ζωή μας».

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Η αφίσα του κλάδου εστίασης και αναψυχής

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr