ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑγρίνιο κοίτα το Αίγιο – Αντιδρούν για τη μεταφορά πανεπιστημιακού τμήματος στην Πάτρα

Αγρίνιο κοίτα το Αίγιο – Αντιδρούν για τη μεταφορά πανεπιστημιακού τμήματος στην Πάτρα

Αγρίνιο κοίτα το Αίγιο – Αντιδρούν  για τη μεταφορά πανεπιστημιακού τμήματος στην Πάτρα

Στο Αίγιο σφοδρές είναι οι αντιδράσεις για τη μεταφορά πανεπιστημιακού τμήματος στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» ανυποχώρητη συνεχίζει η Αιγιάλεια, μέχρι τελικής δικαίωσης, για τη διάσωση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Αιγίου και τη μη μεταφορά του στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας, με βάση Προεδρικό Διάταγμα. Την ίδια ώρα στην Αιτωλοακαρνανία ο απόηχος των δυσμενών εξελίξεων έχει ήδη σβήσει…

Γράφει το pelop.gr: 

Μπλόκο του Δήμου Αιγιαλείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών για τη μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας με τη χρήση λεωφορείου…!

Κατά την προγραμματισμένη μετακόμιση του εξοπλισμού της Σχολής σε χώρο του ΑΕΙ της Πάτρας, ωστόσο Δήμος και εκπρόσωποι φορέων συγκεντρώθηκαν στις 9 το πρωί έξω από το παράρτημα προκειμένου να εμποδίσουν τη διαδικασία. Μάλιστα «σφράγισαν» την κεντρική είσοδο του χώρου, σταθμεύοντας στο σημείο λεωφορείο.

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσιεύμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ανυποχώρητη συνεχίζει η Αιγιάλεια, μέχρι τελικής δικαίωσης, για τη διάσωση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Αιγίου και τη μη μεταφορά του στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας, με βάση Προεδρικό Διάταγμα

Οι ενέργειες είναι σε κοινωνικό, πολιτικό επίπεδο, αλλά σκληρά νομικές, μετά από απόφαση που έλαβαν την Παρασκευή οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων (παρά τις όποιες ενστάσεις τους για τη γενικότερη διαχείριση της δημοτικής αρχής) και της Συντονιστικής Φορέων, παρουσία νομικών συμβούλων του Δήμου και Δικηγορικού Γραφείου που ανέλαβε την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για ακύρωση του ΠΔ με αίτηση αναστολής έως την εκδίκαση της υπόθεσης. Παράλληλα με τον δικαστικό αγώνα αποφασίστηκε να μη επιτραπεί (με κάθε μέσο) η μεταφορά του εξοπλισμού του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Αιγίου, τουλάχιστον πριν την απόφαση προσωρινής αναστολής, πιθανά εντός του επόμενου δεκαημέρου.

Δεδομένης δε, της πληροφόρησης περί άμεσης μεταφοράς του εξοπλισμού στην Πάτρα εκ μέρους του Πανεπιστημίου, αποφασίστηκε να υπάρξει περιφρούρηση του χώρου και να «μήνυμα» αντίστασης για κατάφορη αδικία, με αρχή σήμερα το πρωί στις 9, όπου έχουν κληθεί έξω από το Παράρτημα της παραλίας Αιγίου, δήμαρχος, επικεφαλής παρατάξεων, εκπρόσωποι φορέων κι έτσι να περιφρουρήσουν το δίκαιο της πόλης.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Περδίκης

pelop.gr

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ