ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Σε κλίμα συγκίνησης η ακολουθία των Αχράντων Παθών – Ο κ. Ιερόθεος χοροστάτησε στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας (εικόνες)

Αγρίνιο: Σε κλίμα συγκίνησης η ακολουθία των Αχράντων Παθών – Ο κ. Ιερόθεος χοροστάτησε στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας (εικόνες)

Αγρίνιο: Σε κλίμα συγκίνησης η ακολουθία των Αχράντων Παθών – Ο κ. Ιερόθεος χοροστάτησε στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας (εικόνες)

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου χοροστάτησε χθες, Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2022, στην ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος.

Πλήθη πιστών, κάθε ηλικίας, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης συμμετείχαν στην ιερά ακολουθία και προσκύνησαν, με ευλάβεια, τον Εσταυρωμένο Χριστό. Μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, Αντιδήμαρχοι και Πολιτευτές της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος, στο σύντομο μήνυμά του προς τους πιστούς, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο κήρυγμα της ημέρας είναι αυτός ο ίδιος ο Εσταυρωμένος Χριστός που βρίσκεται στο μέσον του Ναού και άπλωσε τα χέρια του για να μας αγκαλιάσει, γιατί μας αγαπά και αυτή είναι μια πληγωμένη και θυσιαστική αγάπη.

Αναφέρθηκε στην επιγραφή που τοποθετήθηκε πάνω στον Σταυρό του Χριστού: «Ἰησούς ὁ Ναζωραίος ὁ Βασιλεύς τῶν Ἰουδαίων» και στις δύο ψευδέστατες κατηγορίες που απήυθυναν στον Χριστό οι Ιουδαίοι. Η μια ήταν θεολογική, ότι εποίησεν εαυτόν υιό του Θεού και η άλλη ήταν πολιτική, ότι εποίησε τον εαυτό του βασιλέα.

Η Εκκλησία έβαλε την επιγραφή: «ὁ Βασιλεύς τῆς δόξης» που δηλώνει τον βασιλέα του φωτός, γιατί η δόξα είναι το φως.

Τέλος ανέφερε την φράση του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου «ὁ ἐμός ἔρως ἐσταύρωται» και επεσήμανε ότι ο Χριστός επάνω στον Σταυρό δείχνει την αγάπη τού για εμάς και εμείς, όσο είμαστε δεκτικοί του έρωτος καταλαβαίνουμε αυτήν την αγάπη και αποκτούμε την πληρότητα της και ευχήθηκε ο Εσταυρωμένος να γίνει το πλήρωμα της αγάπης για όλους και ο Εσταυρωμένος να ικανοποιήσει τα μυστικά αιτήματα των προσκυνητών Του.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Περίτεχνοι οι Επιτάφιοι που στολίστηκαν στις εκκλησίες του Αγρινίου (Δείτε φωτογραφίες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →