ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Κινητοποίηση από τους συλλόγους των δασκάλων ενάντια στο νέο εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Κινητοποίηση από τους συλλόγους των δασκάλων ενάντια στο νέο εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Κινητοποίηση από τους συλλόγους των δασκάλων ενάντια στο νέο εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου – Θέρμου, με τους συλλόγους της Αμφιλοχίας, της Βόνιτσας και της Ναυπάκτου εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νέο εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, το οποίο και επιθυμούν να αποσυρθεί άμεσα και με την συμμετοχή γονέων έστειλαν ηχηρό «μήνυμα» από την πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο

 

Την Παρασκευή 08/05 ψηφίστηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές της Ν.Δ. τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη δυνατότητα on-line μετάδοσης μαθημάτων μέσα από τις σχολικές τάξεις, επιδεικνύοντας μηδενικό σεβασμό τόσο για την παιδαγωγική διαδικασία όσο και για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, το Υπουργείο Παιδείας, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του Δημόσιου Σχολείου, άλλα και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών, κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, ένα άκρως νεοφιλελεύθερο και αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου – Θέρμου «Κοσμάς ο Αιτωλός» διοργάνωσε σήμερα στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο κινητοποίηση τονίζοντας πως θα αξιοποιήσει οποιοδήποτε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο ώστε να αποτρέψει τη μετατροπή της παιδαγωγικής διαδικασίας σε μια μονοδιάστατη μετάδοση πληροφοριών.

«Δε θα επιτρέψουμε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολικών μονάδων, τις μαζικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες, την αντιδραστική αξιολόγηση. Δε θα επιτρέψουμε την προσαρμογή του αναλυτικού και ωρολόγιου προγράμματος σε δείκτες και κατευθύνσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ολόπλευρη μόρφωση και τις κοινωνικές ανάγκες. Δε θα επιτρέψουμε την, ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, σχολειο ποίηση του Νηπιαγωγείου» τονίζουν στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Την κινητοποίηση αυτή στηρίζουν και άλλοι σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής και όλοι μαζί σήμερα στο κέντρο του Αγρινίου φώναξαν τα αιτήματά τους και τις διεκδικήσεις τους.

«Απαιτούμε να μην κατατεθεί το απαράδεκτο και επιθετικό προς τη δημόσια εκπαίδευση πολυνομοσχέδιο, όπως επίσης να αποσυρθεί αμέσως η τροπολογία που αφορά στη δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος με χρήση κάμερας μέσα στην αίθουσα και να μην συνεχιστεί η συζήτηση επί του θέματος»

Στη κινητοποίηση της πλατείας μίλησε ο Ευθύμης Μυλωνίδης καθώς και εκ μέρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ο Γιώργος Αλεξόπουλος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr