ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Με κινητοποίηση στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ διαμαρτυρήθηκε το Εργατικό Κέντρο για τις διακοπές ηλεκτροδότησης

Αγρίνιο: Με κινητοποίηση στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ διαμαρτυρήθηκε το Εργατικό Κέντρο για τις διακοπές ηλεκτροδότησης

Αγρίνιο: Με κινητοποίηση στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ διαμαρτυρήθηκε το Εργατικό Κέντρο για τις διακοπές ηλεκτροδότησης

Δεκάδες είναι οι διακοπές ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά για υπέρογκες οφειλές και το Εργατικό Κέντρο διαμαρτυρήθηκε για την κατάσταση στα κεντρικά γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στο Αγρίνιο.

Πρόσφατα το sinidisi.gr είχε αναδείξει περίπτωση κατάκοιτης ηλικιωμένης στο Αγγελόκαστρο που έμεινε χωρίς ρεύμα και χθες η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου γνωστοποίησε ότι παρενέβη για να γίνει επανασύνδεση σε κατοικία μονογονεϊκής οικογένειας με τρία παιδιά στην Αμφιλοχία.  Όπως καταγγέλθηκε, ζητήθηκε από τη μητέρα να πληρώσει εφάπαξ 3.000 ευρώ από τα συνολικά 4.000 του λογαριασμού!

Αγρίνιο Εργατικό Κέντρο ΔΕΔΔΗΕ

Δείτε στο video τι ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Ντουντούμης:

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της διαμαρτυρίας, οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους, όταν ο κατώτατος μισθός είναι 663 € μικτά , η απληρωσιά χτυπάει ταβάνι, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η μερική απασχόληση με 2ωρα- 4ωρα οργιάζουν και οι άνεργοι , σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, φτάνουν το ένα εκατομμύριο.

“Με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο λαός πληρώνει πανάκριβα την πράσινη ανάπτυξη και οι όμιλοι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θησαυρίζουν”, υπογραμμίζεται από το Εργατικό Κέντρο και τονίζεται η ανάγκη να μη μείνει “κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα”.

Αγρίνιο Εργατικό Κέντρο ΔΕΔΔΗΕ

Τα αιτήματα:

  •  Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν με βάση το εισόδημά τους.
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατικό – λαϊκό σπίτι που δεν έχει να πληρώσει.
  • Άμεσος διακανονισμός χωρίς να απαιτείται προκαταβολή. Δόση με βάση τη δυνατότητα του κάθε νοικοκυριού.
  • Μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος στα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά, τους ανέργους, τους άπορους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
  • Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Χονδρός

Αγρίνιο: Περιβαλλοντική δράση με αφορμή την Ημέρα του Έθνους των Ρομά – Συμμετείχαν η Ακτίνα Εθελοντισμού και το 13ο Δημοτικό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr