ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Καθημερινά τα πρόστιμα σε οδηγούς ταξί για μη χρήση μάσκας – «Όχι σε ελέγχους με εισπρακτικό χαρακτήρα»

Αγρίνιο: Καθημερινά τα πρόστιμα σε οδηγούς ταξί για μη χρήση μάσκας – «Όχι σε ελέγχους με εισπρακτικό χαρακτήρα»

Αγρίνιο: Καθημερινά τα πρόστιμα σε οδηγούς ταξί για μη χρήση μάσκας – «Όχι σε ελέγχους με εισπρακτικό χαρακτήρα»

Πως σχολιάζει τους τελευταίους ελέγχους και τα πρόστιμα, το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, Λεωνίδας Μάττας – Στο Αγρίνιο αύριο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Σε καθημερινή σχεδόν βάση την τελευταία εβδομάδα επιβάλλονται πρόστιμα, από την Ελληνική Αστυνομία, σε οδηγούς ταξί, στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο ελέγχων για την τήρηση της εφαρμογής των μέτρων του κορονοϊού. Οι παραβάσεις αφορούν τη μη χρήση μάσκας από τους οδηγούς όπως προβλέπεται με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Πως όμως σχολιάζουν τα πρόστιμα και τους ελέγχους οι συνδικαλιστές του κλάδου;

«Υπήρξε ομολογουμένως μια χαλαρότητα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα από όλους. Όταν υπάρχει ένας νόμος που είναι για το καλό όλων μας θα πρέπει να εφαρμόζεται. Οι συνάδελφοί μου θα πρέπει να φορούν μάσκα όταν προβλέπεται. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους ελέγχους αρκεί να μην έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα. Και λέω όταν προβλέπεται καθώς η μάσκα από τον οδηγό είναι υποχρεωτική μόνο όταν έχει πελάτη εντός του ταξί. Βέβαια ο νόμος περιλαμβάνει και ένα παράλογο. Να επιβιβαστεί σε ταξί πελάτης χωρίς μάσκα και ενώ ο οδηγός την φορά να τιμωρηθούν με πρόστιμο και οι δύο σε περίπτωση ελέγχου. Αυτό είναι παράλογο και θα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα και να παρέμβει αρμοδίως η Ομοσπονδία μας. Ευελπιστούμε σε αυτές τις περιπτώσεις στην ανοχή των ελεγκτικών Αρχών. Από την άλλη δεν μπορούμε να αρνηθούμε να εξυπηρετήσουμε πελάτη που δεν φορά μάσκα, αν και θα του το ζητήσουμε καθώς αυτό είναι άρνηση μίσθωσης κάτι που απαγορεύεται» ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας για το θέμα στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» και τον Νίκο Αγγελόπουλο, το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, Λεωνίδας Μάττας, προσθέτοντας ότι τα ταξί απολυμαίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Μάττα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει συμμορφωθεί με τα μέτρα.

Τέλος, ο Λεωνίδας Μάττας έκανε γνωστό ότι αύριο Παρασκευή, 24 Ιουλίου, θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών στο Αγρίνιο, ο νέος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, Μάκης Κασιδιάρης, για τα τρέχοντα θέματα που αφορά τον κλάδο. Η επίσκεψη πραγματοποιείται με αφορμή και το επικείμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας, το διήμερο 10 -11 Οκτωβρίου, στην Αθήνα.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, Λεωνίδας Μάττας
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr