ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Νέα κινητοποίηση από τους φοιτητές του ΔΠΦΠ – Κατάληψη και στα τρία Πανεπιστημιακά Τμήματα της πόλης (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Νέα κινητοποίηση από τους φοιτητές του ΔΠΦΠ – Κατάληψη και στα τρία Πανεπιστημιακά Τμήματα της πόλης (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Νέα κινητοποίηση από τους φοιτητές του ΔΠΦΠ – Κατάληψη και στα τρία Πανεπιστημιακά Τμήματα της πόλης (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Από την Πέμπτη 7/2 το τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων με έδρα το Αγρίνιο τελεί υπό κατάληψη. Αφορμή για αυτή την κίνηση, αποτελεί, σύμφωνα με του φοιτητές, η πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών για κλείσιμο του τμήματος και την ίδρυση στη θέση του μιας σχολής Γεωπονικών Επιστημών. «Η πρόταση αυτή καταστρέφει το τμήμα μας, τις σπουδές μας και τις ζωές μας. Σε δύο εβδομάδες η κυβέρνηση θα λήξει το ζήτημα με την ψήφιση αντίστοιχης τροπολογίας στη βουλή. Εμείς όμως δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν θυσιάζουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας για τα σχέδιά τους. Θα μας βρουν απέναντι» τόνισαν οι φοιτητές που σήμερα βρέθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας για να διαμαρτυρηθούν.

Τα αιτήματα των φοιτητών του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (ΔΠΦΠ) είναι σύμφωνα με τον Γιάννη, φοιτητή του τμήματος, τα ακόλουθα. «Παλεύουμε για τη μετονομασία του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος. Παλεύουμε για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων αντίστοιχων των σπουδών μας, διεκδικώντας αντάξιο πτυχίο για σταθερή και μόνιμη δουλειά και αξιοπρέπεια. Παλεύουμε για άρση των συγχωνεύσεων – καταργήσεων τμημάτων και σχολών – ακαδημαϊκή αναβάθμιση των υπαρχόντων τμημάτων, πρόσληψη μελών ΔΕΠ με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μας και δημόσια – δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους».

Σύμφωνα με τους φοιτητές του ΔΠΦΠ: «το πανεπιστήμιο οφείλει να επιμορφώνει και να δημιουργεί ολοκληρωμένους επιστήμονες που θα προσφέρουν στην κοινωνία και όχι χειραγωγημένους ανθρώπους που θα εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί». Ακόμη διαμαρτύρονται για: «την έντονη παρουσία της αστυνομίας. Η ασφάλεια καθημερινά κάνει γύρο στο πανεπιστήμιο και αυτό θυμίζει άλλες εποχές».

Στο πλευρό των φοιτητών του τμήματος  Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων βρίσκονται και οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) και του Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ), πραγματοποιώντας κατάληψη στα Τμήματά τους.

foitites1

foitites

Το Μικρό Θέατρο ανεβάζει τη «Γκόλφω» – Από 1 έως 6 Μαρτίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr