ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο – Καρπενήσι: “Γιατί τόση αδράνεια για τη σχεδόν έτοιμη μελέτη μέχρι το 28ο χλμ;

Αγρίνιο – Καρπενήσι: “Γιατί τόση αδράνεια για τη σχεδόν έτοιμη μελέτη μέχρι το 28ο χλμ;

Αγρίνιο – Καρπενήσι: “Γιατί τόση αδράνεια για τη σχεδόν έτοιμη μελέτη μέχρι το 28ο χλμ;

Το Συντονιστικό για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι διαπιστώνει αδράνεια για την σχεδόν έτοιμη μελέτη που αφορά το 7ο μέχρι το 28ο χλμ της εθνικής οδού Αγρινίου -Καρπενησίου.

Αναλυτικά το σχόλιο του Συντονιστικού:
Η ανάθεση μελετών για το τμήμα Λαμία-Καρπενησι-Άγιος Βλάσης αποτέλεσε ένα θετικό βήμα που το επικρατήσουμε. Ωστόσο διαπιστώνουμε ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά για το κομμάτι από το 7ο έως το 28χλμ, για το οποίο έχουν εκπονηθεί οι προμελέτες και λείπει μόνο ο πίνακας απαλλοτριώσεων και κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες.
Δεν υπήρξε καμία αναφορά ούτε από το Υπουργείο Υποδομών στο πακέτο μελετών Λαμία-Καρπενήσι-Άγιος Βλάσης ούτε και στην πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Πάτρα.

Επίσης δεν υπάρχει καμία αναφορά για το σύνολο του έργου ούτε στο πρόσφατο 1ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας ούτε επίσης έχουν γνωστοποιηθεί απαντήσεις (αν υπήρξαν) σε ερωτήσεις βουλευτών και κομμάτων (Κωνσταντόπουλος, ΜΕρα25, Ελληνική Λύση) που έγιναν στο παρελθόν για το σχεδόν έτοιμο τμήμα από το 7ο – 28 χλμ. Γιατί τόση σιωπή κύριοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης; Γιατί η συνάντηση της 12ης Μαρτίου στο Αγρίνιο με την παρουσία σύσσωμου του πολιτικού προσωπικού της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας δεν έφτασε στον Πρωθυπουργό; Τι θα γίνει με πρώτα 28 χλμ; Πότε θα ολοκληρωθεί η μελέτη για την οποία δαπανήθηκαν τόσα χρήματα από το Ελληνικό κράτος; Το θέμα πρέπει να είναι πρώτο στην αντζέντα των διεκδικήσεων της περιοχής μας, γιατί αυτό θα δώσει την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή.

Μητροπολίτης Δαμασκηνός προς ιερείς: «Να χαίρεστε για την ιερωσύνη που σας εμπιστεύθηκε ο Θεός και η Εκκλησία»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ