ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠολιτικα ΝεαΑγρίνιο – Π. Καψάλης για κατεδάφιση των πρώην καπναποθηκών Ηλιού: “Είναι λυπηρή η εξέλιξη, αλλά ας είναι η τελευταία για τα ιστορικά κτίρια που υπάρχουν στην πόλη μας”

Αγρίνιο – Π. Καψάλης για κατεδάφιση των πρώην καπναποθηκών Ηλιού: “Είναι λυπηρή η εξέλιξη, αλλά ας είναι η τελευταία για τα ιστορικά κτίρια που υπάρχουν στην πόλη μας”

Αγρίνιο – Π. Καψάλης για κατεδάφιση των πρώην καπναποθηκών Ηλιού: “Είναι λυπηρή η εξέλιξη, αλλά ας είναι η τελευταία για τα ιστορικά κτίρια που υπάρχουν στην πόλη μας”

Ο Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αγρινίου της παράταξης “Αγρίνιο Μπορείς” Παναγιώτης Καψάλης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την θετική απόφαση του ΚΑΣ για την συνολική κατεδάφιση του κτιρίου των πρώην καπναποθηκών Ηλίου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Καψάλη: 

Επί της θετικής απόφασης του ΚΑΣ, όπως ενημερωνόμαστε, για την συνολική κατεδάφιση του κτιρίου των πρώην καπναποθηκών Ηλίου θέλω να αναφερθώ και να πω πως το σωστο “τώρα πια” που έπρεπε να γίνει στην κατάσταση που είχε περιέλθει το κτίριο και αποτελούσε μονόδρομο ήταν η συνολική κατεδάφιση του για λόγους δημόσιας ασφαλείας αλλά και για λόγους δημόσιας υγιεινής όπως και θα γίνει.

Αυτό όμως που πρέπει να κρατήσουμε και είναι η ουσία της όλης εξέλιξης του θέματος είναι το ότι επετράπη από όλους όσους είχαν την ευθύνη όλα αυτά τα χρόνια να φτάσει ένα κτίριο ιστορικό το οποίο έχει ταυτιστεί με την πόλη του Αγρινίου και την ευρύτερη περιοχή ώστε να καταντήσει ερείπιο με μόνη προκριθείσα λύση την πλήρη κατεδάφιση του.

Είναι λυπηρή αυτή η εξέλιξη αλλά ας είναι η τελευταία για τα ιστορικά κτίρια που υπάρχουν στην πόλη μας καθώς και σε όλο το Δήμο και να γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν ώστε να προλάβουμε να σώσουμε τα υπόλοιπα και εν συνέχεια να τα αξιοποιήσουμε όπως πραγματικά αξίζει.

Η ιστορία της πόλης και του τόπου αποτυπώνεται πλήρως στα ιστορικά κτίρια και εάν δεν προλάβουμε να τα σώσουμε είναι σαν να παρατάμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας να χαθεί και μαζί να χάνεται και το μέλλον μας.

Ας γίνει η κακή πια εξέλιξη, το έναυσμα για γρήγορες και αποτελεσματικές κινήσεις για τα υπόλοιπα, γιατί δυστυχώς θα γίνουμε μάρτυρες της ίδιας κατάληξης και των υπόλοιπων ιστορικών κτιρίων εάν κωλυσιεργούμε.

Οποίος έχει την ευθύνη ας δράσει έγκαιρα και αποτελεσματικά. Υπάρχουν κι αλλά κτίρια που οδηγούνται στην ίδια κατάληξη και δεν έχουμε το δικαίωμα να δούμε και γι αυτά το ίδιο αποτέλεσμα.
Είναι υποχρέωση μας η προστασία και η ανάδειξη τους.

Γ. Καραμητσόπουλος για Καπναποθήκες Ηλιού: “Δικαίωση της λογικής – Μια ολόκληρη περιοχή απαλλάσσεται από τον βραχνά”

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ