ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Κανονικά και όχι εκ περιτροπής τα νήπια στους παιδικούς σταθμούς

Αγρίνιο: Κανονικά και όχι εκ περιτροπής τα νήπια στους παιδικούς σταθμούς

Αγρίνιο: Κανονικά και όχι εκ περιτροπής τα νήπια στους παιδικούς σταθμούς

Οι χώροι και το προσωπικό επαρκούν  σύμφωνα με τους κανόνες που προβλέπονται, λέει η ΚΟΙΠΑ

Το  Ν.Π.Δ.Δ.  «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» «ΚΟΙ.Π.Α  Δ. Αγρινίου» σχετικά με την επαναλειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών από 01-06-2020 έως 31-07-2020 τα εξής  ανακοίνωσε πως τα νήπια και βρέφη, τα οποία  οι γονείς επιθυμούν να φιλοξενηθούν στους Δημόσιους Παιδικούς Σταθμούς,  που είναι εγγεγραμμένα,  θα προσέρχονται καθημερινά και όχι εκ περιτροπής καθώς και οι χώροι και το προσωπικό επαρκούν  σύμφωνα με τους κανόνες που προβλέπονται. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι 07:00-15:00.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟΙΠΑ, Γιάννη Βασιλείου, οι εργαζόμενοι έχουν προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα ( μάσκες-γάντια-αντισηπτικά) ώστε να τηρηθούν αυστηρά οι κανόνες υγιεινής. Τα νήπια θα κάνουν διάλειμμα σε διαφορετική ώρα στο προαύλιο του κάθε σταθμού και σε καμία περίπτωση δεν θα έρχονται σε επαφή τα παιδιά διαφορετικών τμημάτων. Οι γονείς πρέπει κατά την  προσέλευση και αποχώρηση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς να φορούν μάσκα ( όχι το νήπιο). Η διατροφή θα γίνεται κανονικά με τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής.

Επίσης από Δευτέρα 01-06-2020 έως και 31-07-2020 ξεκινά και η επαναλειτουργία των δομών « Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών»  «ΚΔΑΠ»  του Δήμου Αγρινίου τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπονται σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των δομών. «Ευχόμαστε σε όλους τους γονείς και τα νήπια καλή επάνοδο στην νέα κανονικότητα και ελπίζουμε σε μία εκ νέου καλή συνεργασία με τις νέες συνθήκες για το καλό πρωτίστως των παιδιών μας» αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ Γιάννης Βασιλείου.

Συνάντηση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Αγρινίου με τη διεύθυνση της ΚΟΙΠΑ

Για την προετοιμασία αναφορικά με την επανέναρξη των παιδικών σταθμών ενημερώθηκε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αγρινίου σε συνάντηση που είχε με τη διεύθυνση της ΚΟΙΠΑ.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο Σύλλογός μας επισκέφθηκε τα γραφεία της ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου όπου είχαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Βασιλείου και τη Διευθύντρια κα Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου.

Ενημερωθήκαμε σχετικά με τον νέο τρόπο λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), για τις τυχόν αλλαγές στο ωράριο και τον τρόπο προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά θα βγαίνουν στην αυλή του κάθε Σταθμού. Όπως μας ενημέρωσαν, οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί είναι πανέτοιμοι να υποδεχτούν τους μικρούς μας φίλους τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020. Το παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό είναι πλήρως εξοπλισμένο με μάσκες, αντισηπτικά και γάντια καθώς και με επιπλέον ενημέρωση για την επικείμενες δυσκολίες επανένταξης των μικρών μας φίλων στην κανονικότητα.

Όλοι οι χώροι φιλοξενίας των σταθμών έχουν ετοιμαστεί με απόλυτη σχολαστικότητα για να υποδεχτούν τα παιδιά με ασφάλεια και όλους τους κανόνες υγιεινής. Περισσότερες λεπτομέρειες προς τους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών που φιλοξενούνται στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς θα δοθούν από τις διευθύντριες και τις δασκάλες τους, καθώς ο τρόπος λειτουργίας του κάθε Σταθμού έχει σχεδιαστεί ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε κτιρίου.»

Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr