Αγρίνιο και Μεσολόγγι: «Κράτησαν» το ΣΥΡΙΖΑ στη 2η θέση

"Είχαμε στην περιοχή μας την 5η καλύτερη επίδοση στην χώρα, που από μόνο του αυτό σημαίνει πολλά" τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαμπάρας

Αγρίνιο και Μεσολόγγι: «Κράτησαν» το ΣΥΡΙΖΑ στη 2η θέση

Αγρίνιο και Μεσολόγγι: «Κράτησαν» το ΣΥΡΙΖΑ στη 2η θέση όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", στην οποία ο Μίλτος Ζαμπάρας τόνισε μεταξύ άλλων: Είχαμε το 5ο καλύτερο ποσοστό μας στην Ελλάδα

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Ενδιαφέροντα, χωρίς αμφιβολία, τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Αιτωλοακαρνανία και με πολλές αναγνώσεις. Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να εκτιμηθεί είναι οι πολύ κακές επιδόσεις της ΝΔ σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι και κυρίως στις δύο δημοτικές ενότητες των δύο πόλεων, στον αστικό ιστό του νομού δηλαδή.

Υπενθυμίζεται ότι η ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων της Αιτωλοακαρνανίας και το υπουργείο Εσωτερικών έφερε την ΝΔ είναι πρώτη με 21.407 ψήφους , με ποσοστό 26,08%, σε μια εκλογική διαδικασία που η συμμετοχή ήταν μόλις στο 38,13%.

Η, δε, μάχη για τη δεύτερη θέση έληξε με νικητή τελικά τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ξεπέρασε το ΠΑΣΟΚ για 82 ψηφοδέλτια, κάτι που αποδίδεται, εν πολλοίς, στις επιδόσεις σε αυτά τα δύο κέντρα όπου αποδοκιμάστηκε πιο έντονα η ΝΔ κοντά στην περιοχή του 22%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε τις δυνάμεις του, με 19,20% στο Αγρίνιο και 16,80% στο Μεσολόγγι.

Αναζητώντας τις αιτίες για το συγκεκριμένο φαινόμενο, η «Σ» ρώτησε σχετικά το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας Μίλτο Ζαμπάρα, ο οποίος εξήγησε ότι οι κακές επιδόσεις της ΝΔ σε μέρη όπως το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι που είναι αστικά κέντρα με χρόνια προβλήματα δεν είναι τυχαίες. «Είναι σαφής αποδοκιμασία κυβερνητικής πολιτικής. Δεν θέλω να πω ότι πανηγυρίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα, αλλά έχουμε μια εντολή να εργαστούμε για να συνθέσουμε δυνάμεις που θα αλλάξουν την πορεία της χώρας και θα σταματήσουν την κυριαρχία Μητσοτάκη. Πλέον δεν μπορεί κανείς να επικαλείται το 41%», τονίζει.

«Σε ό, τι αφορά την Αιτωλοακαρνανία, πρέπει να παραδεχθούμε ότι οριακά κερδήθηκε η μάχη της δεύτερης θέσης και αυτό συνέβη γιατί κρατήσαμε δυνάμεις σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, ειδικά στο πρώτο. Είχαμε στην περιοχή μας την 5η καλύτερη επίδοση στην χώρα, που από μόνο του αυτό σημαίνει πολλά. Πρέπει να δούμε διεξοδικά το αποτέλεσμα και να χαράξουμε πολιτική που θα πείσει ότι έχουμε εναλλακτική πρόταση για διακυβέρνηση, ασφαλώς με σύνθεση δυνάμεων και με όλο τον προοδευτικό κόσμο», συμπληρώνει ο κ. Ζαμπάρας.

Γιάννης Συμψηρής - Εφημερίδα "Συνείδηση"