Αγρίνιο: Ιερόσυλοι με ανεξάντλητο θράσος στη Μεγάλη Χώρα - «Χτύπησαν» και το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου

Έκκληση σε κάθε αρμόδια Αρχή να βάλει ένα τέλος κάνουν οι αγανακτισμένοι κάτοικοι

agios nikolaos

Ανενόχλητοι συνεχίζουν να δρουν οι ιερόσυλοι στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου που δε σταματούν να προκαλούν απανωτά «χτυπήματα» σε ναούς.

Σειρά είχε ένα ξωκλήσι και συγκεκριμένα αυτό του Αγίου Νικολάου το οποίο διέρρηξαν χωρίς κανέναν ενδοιασμό και «σήκωσαν» τα μπρούτζινα μανουάλια αλλά και κηροπήγια!

Όπως έχει γράψει η εφημερίδα «Συνείδηση» το πρόβλημα εντείνεται όσο τα πρόσωπα αυτά που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, βρίσκουν κλεπταδόχους που καθιστούν τη δουλειά τους ...αποδοτική!

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής λόγω της έξαρσης που παρουσιάζει το φαινόμενο. Θυμίζουν ότι πρόσφατα εκλάπησαν μπρούτζινα μανουάλια καί η μικροφωνική από τον ιστορικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλης Χώρας. Στη συνεχεία εκλάπη από αυλή σπιτιού αυτοκίνητο το οποίο βρέθηκε κατεστραμμένο στην περιοχή του Σταδίου.

Η νέα περίπτωση διάρρηξης και αφαίρεσης μεταλλικών αντικειμένων καταγράφηκε ανήμερα της  Κυριακής των Απόκρεω στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες οι ιερόσυλοι κατέστρεψαν με θράσος το παράθυρο και υλοποίησαν το σχέδιό τους. 

Όντας σε απόγνωση οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται ψάχνουν λύση στην κατάσταση που συνεχώς επιδεινώνεται, κάνοντας έκκληση σε κάθε αρμόδια Αρχή να βάλει ένα τέλος.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από ναούς και κατοικίες στο στόχαστρο έχουν μπει και οι τάφοι των κοιμητηρίων καθώς η βεβήλωση αλλά και η αφαίρεση μεταλλικών αντικειμένων αποτελεί καθημερινό φαινόμενο. 

Ούτε και το λιγοστό λάδι των καντηλιών μένει στη θέση του...