ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Η… τρίτη επανεκκίνηση των πρακτορείων του ΟΠΑΠ

Αγρίνιο: Η… τρίτη επανεκκίνηση των πρακτορείων του ΟΠΑΠ

Αγρίνιο: Η… τρίτη επανεκκίνηση των πρακτορείων του ΟΠΑΠ
  • Στο ίδιο έργο θεατές
  • «Πολύ χαλαρά» επαναλειτουργεί για τρίτη φορά ο κλάδος των πρακτορείων του ΟΠΑΠ και στο Αγρίνιο
  • Πράκτορες και εργαζόμενοι του κλάδου βλέπουν τον κόσμο να είναι επιφυλακτικός και τους τζίρους τους μειωμένους κατά τουλάχιστον 50%

Στο ίδιο έργο θεατές είναι για ακόμη μια φορά οι πράκτορες  του ΟΠΑΠ και οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία, τα οποία επαναλειτούργησαν και πάλι από την Δευτέρα.

Στο Αγρίνιο, η επανεκκίνηση αποτέλεσε ενθαρρυντικό στοιχείο, καθώς  αυτή τη φορά οι άνθρωποι του κλάδου εκτιμούν πως δεν θα υπάρξει άλλο «λουκέτο» από την κυβέρνηση για τον κλάδο τους.

Όπως και στην προηγούμενη επαναλειτουργία των πρακτορείων του ΟΠΑΠ οι «αριθμοί» στα ταμεία τους είχαν αρνητικό πρόσημο, έτσι και τώρα η κατάσταση μέσα σε λίγα 24ωρα χαρακτηρίζεται πολύ χαλαρή, με αποτέλεσμα και πάλι να διαμορφώνεται μια δύσκολη καθημερινότητα που αρκετοί την χαρακτηρίζουν και ως «κινούμενη άμμο»!

Αν και τα μέτρα ασφαλείας στα πρακτορεία είναι δρακόντεια, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, λόγω του covid-19, καθώς το πρακτορείο δεν το επισκέπτεται μόνο κάποιος που επιθυμεί να δοκιμάσει την τύχη του, αλλά λειτουργούν και ως σημείο αναφοράς για όσους θέλουν να πληρώσουν λογαριασμούς ΔΕΚΟ και άλλες οφειλές, οι πολίτες έδειξαν και πάλι πως είναι πάρα πολύ επιφυλακτικοί και σκεπτικοί στα να εισέλθουν σε ένα πρακτορείο.

Όλοι εργαζόμενοι σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ, είτε μίλησαν στη «Σ» επώνυμα, είτε ανώνυμα, τόνισαν πως η πτώση της δουλειάς τους είναι μεγάλη και διαπιστώνουν δισταγμό στον κόσμο να διαθέσει χρήματα για τυχερά παιχνίδια στο βαθμό που διέθετε κατά το παρελθόν.

Η Ελπίδα Λιάκου

Η Ελπίδα Λιάκου τόνισε: «το άνοιγμα μετά από αυτή την καραντίνα ήταν ακόμη πιο δύσκολο από το προηγούμενο. Ο κόσμος είναι πολύ πιο συγκρατημένος, κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει και στο λιανεμπόριο. Ελπίζουμε ότι τώρα που έρχονται οι γιορτές θα αυξηθεί η κίνηση και ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να επανέλθουμε στα κανονικά επίπεδα».

Η Δέσποινα Χρυσικού

Η Δέσποινα Χρυσικού ανέφερε: «είναι δύσκολα τα πράγματα, οι υποχρεώσεις «τρέχουν» και η βοήθεια δεν υπάρχει από το Κράτος, άλλα λένε και άλλα κάνουν τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Ο κόσμος είναι πολύ επιφυλακτικός, ενώ δεν υπάρχουν και χρήματα στον κόσμο. Είναι η τρίτη φορά που ανοίγουμε και αυτό είναι καταστροφή για τα μαγαζιά μας. Οι πρώτες ώρες της επαναλειτουργίας μας ήταν πολύ χαλαρές. Ας ελπίσουμε πως σταδιακά θα επανέλθουμε καθώς όλο αυτό μας φέρει πτώση κατά 50%».

«Ο κόσμος είναι προβληματισμένος για την επόμενη μέρα, δεν ξέρει τι του ξημερώνει, με αποτέλεσμα να φοβάται και για τα οικονομικά του και για την υγεία του. Όλη αυτή η κατάσταση δεν μας βοηθάει και το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι δύσκολο, δεδομένου πως μέσα στα λίγα 24ωρα που λειτουργούμε τα μαγαζιά μας, αλλά και την περίοδο μετά την δεύτερη επαναλειτουργία μας, βλέπουμε πως η πτώση του τζίρου αγγίζει συχνά το 60% τουλάχιστον» τονίζουν πολλοί άλλοι επαγγελματίες του κλάδου.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

H «Συνείδηση» στην Εκπομπή “Περίμετρος” της ΕΡΤ3

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr