Αγρίνιο: Η παιδική χαρά στα Σφαγεία...έφυγε, ας μείνει τουλάχιστον ελεύθερος χώρος

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά πέρασε τα πάνδεινα εδώ και μερικά χρόνια αλλά δεν είναι ούτε 7-8 χρόνια που κάποιοι από μας πήγαμε τα παιδιά μας εκεί να παίξουν και ήταν αξιοπρεπέστατα

Αγρίνιο: Η παιδική χαρά στα Σφαγεία...έφυγε, ας μείνει τουλάχιστον ελεύθερος χώρος

Αρκετοί αναγνώστες από το Αγρίνιο επισημαίνουν στην στήλη πως στην περιοχή των Σφαγείων, ακριβώς δίπλα από το (δωρεάν ασφαλώς...) δημοτικό πάρκινγκ που χρησιμεύει και ως κέντρο αναψυχής ατόμων με τα αυτοκίνητά τους, η πολύπαθη παιδική χαρά έχει αρχίσει να (απο)ξηλώνεται, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι περίοικοι, ειδικά όσοι έχουν τα σπίτια τους ακριβώς δίπλα από την υποτυπώδη περίφραξή της, πιθανότατα νιώθουν ανακούφιση. Ας μην γελιόμαστε, έχουν δει τόση καταστροφή και σκουπίδι και υποβάθμιση μαζί με... απαλλοτρίωση υλικών, ώστε σίγουρα πρέπει να είπαν "αμάν" να φύγει αυτή η...αναψυχή από τις αυλές τους!

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν είναι μια απόφαση που πάρθηκε εδώ και κάποιες μέρες εν θερμώ. Είναι μια πρόταση και απόφαση του ίδιου του δημάρχου που έχει συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο, απλώς τώρα έχει προχωρήσει η διαδικασία να φύγουν τα υλικά που υπάρχουν και να ελευθερωθεί ο δημόσιος χώρος.

Τι θα γίνει στο σημείο; Οι πληροφορίες λένε ότι η πρόβλεψη είναι να μείνει ανοιχτός και (πάνω από όλα!) ελεύθερος ο χώρος, με πράσινο και κάποια δέντρα που θα προστεθούν. Το αν θα μετατραπεί σε μόνιμο χώρο πικ-νικ με σωρούς σκουπιδιών μένει να το δούμε, άλλωστε αυτό έχει να κάνει περισσότερο με την φροντίδα, την φύλαξη, την καθαριότητα στο σημείο αλλά και την ενασχόληση των περίοικων, πρέπει να πούμε.

Δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι κάποιο σημείο διασκέδασης ή, ίσως, και...διαμονής για περαστικούς ο χώρος, μόνο και μόνο γιατί έτσι υιοθετήθηκε τα τελευταία χρόνια ή γιατί δίπλα είναι ένα μέρος όπου λαμβάνουν χώρα από μαθήματα οδήγησης μέχρι χαλαρωτικά απογεύματα με καφέ στα όρθια.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα πράγματα στο Αγρίνιο κινούνται ταχύτατα μόνο όταν είναι για κάποια απώλεια. Η συγκεκριμένη παιδική χαρά πέρασε τα πάνδεινα εδώ και μερικά χρόνια αλλά δεν είναι ούτε 7-8 χρόνια που κάποιοι από μας πήγαμε τα παιδιά μας εκεί να παίξουν και ήταν αξιοπρεπέστατα. Λίγα χρόνια μετά είναι πλέον αδύνατον να διατηρηθεί και να φτιάχνεται και να διαλύεται κάθε δύο μήνες...

Εφημερίδα "Συνείδηση"

 

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η "χάραξη" για το Αγρίνιο - Καρπενήσι ήταν μια γραμμή στο χάρτη!

Σκέψου τι φούμαρα πουλούσαν κάποτε διάφοροι που είχαν προσβάσεις σε τέτοια έργα, όταν δεν υπήρχαν ανοιχτές διαβουλεύσεις, ηλεκτρονικός έλεγχος, ωρίμανση έργων κλπ, κλπ