Αγρίνιο: «Η ανοσία είναι στο χέρι όλων μας» το μήνυμα της εκστρατείας για τον εμβολιασμό (εικόνες - video)

Ενημερωτική δράση του Ιατρικού Συλλόγου με τη συνδρομή του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη

emvoliasmos-4

Στην εκστρατεία ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού με μήνυμα «Η ανοσία είναι στο χέρι όλων μας», συμμετείχε ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου σε συνεργασία με το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου το πρωί της Τετάρτης (24.4.24).

Εκπρόσωποί τους με επικεφαλής τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Αγραφιώτη βρέθηκαν  μεταξύ 10.00 και 12.00 στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης

Η τελευταία εβδομάδα του Απριλίου έχει οριστεί σε όλη την Ευρώπη ως η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού. 

Κύριος στόχος είναι να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους για τη σημασία του εμβολιασμού στην πρόληψη ασθενειών και την προστασία της ζωής.

Όπως ανέφερε στο sinidisi.gr η κ. Ειρήνη Κουκοπούλου μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου και διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Ιδρύματος Αγρινίου , ο φόβος που παρατηρήθηκε ιδιαιτέρως για τις παρενέργειες του εμβολίου κατά της Covid-19 έχει έντονα αρνητικές επιπτώσεις. Όπως εξήγησε υπάρχουν και άλλα εμβόλια άκρως αναγκαία για τα οποία ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί.

 

Οι λοιμώδεις νόσοι, όπως η ιλαρά, η διφθερίτιδα και η γρίπη, δεν περιορίζονται μέσα στα εθνικά σύνορα. όπως τονίζεται στο πλαίσιο της εκστρατείας.  Η ανεπαρκής ανοσοποίηση σε μια χώρα της Ε.Ε. θέτει σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των πολιτών ολόκληρης της Ε.Ε.

Οι εμβολιασμοί δεν αφορούν μόνο την παιδική ηλικία, αλλά και την ενήλικη ζωή. Η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα και επικαιροποιημένα εμβολιαστικά προγράμματα, τόσο στην κάλυψη του παιδικού, όσο και του εφηβικού και ενήλικα πληθυσμού.

 

Τα εμβόλια παρέχονται δωρεάν και πραγματοποιούνται σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών Εφήβων/Ενηλίκων, όπως αυτό διαμορφώνεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Η ευεργετική προστασία του εμβολιασμού είναι αδιαμφισβήτητη. Ο εμβολιασμός αποτελεί επένδυση στην οικονομική και κοινωνική ευημερία, στην εξοικονόμηση των πόρων υγείας, στη μείωση της ζήτησης φαρμακευτικών σκευασμάτων και στην αύξηση του μέσου όρου ζωής.