ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΑγρίνιο: Πιο κοντά στο μπάσκετ μαθήτριες και μαθητές στο 17ο Δημοτικό Σχολείο

Αγρίνιο: Πιο κοντά στο μπάσκετ μαθήτριες και μαθητές στο 17ο Δημοτικό Σχολείο

Αγρίνιο:  Πιο κοντά στο μπάσκετ μαθήτριες και μαθητές στο 17ο Δημοτικό Σχολείο

Οι μαθητές και μαθήτριες της πέμπτης και έκτης τάξης του 17ου Δημοτικού στο Αγρίνιο, την Πέμπτη 26 Μαΐου ήρθαν πιο κοντά στο μπάσκετ συμμετέχοντας στα προγράμματα της FIBA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία) και Ε.Ο.Κ.(Ελληνική Ομοσπονδία) , «Her World, Her Rules» και «Τρίποντα στα Σχολεία».

Το «Her World, Her Rules» είναι πρόγραμμα της FIBA, που πραγματοποιείται από την ΕΟΚ και αφορά τα κορίτσια, ενώ το «Τρίποντα στα Σχολεία» αφορά τα αγόρια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διευθύντριας του σχολείου κ. Κωνσταντίνας Τασούλη, το πρόγραμμα περιλάμβανε ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ). Στους μαθητές μας δόθηκαν μπλουζάκια με το λογότυπο των προγραμμάτων, χορηγία του Δήμου Αγρινίου.

 

Τους μαθητές προπόνησαν οι κύριοι: Γεώργιος Κωσταπαππάς, ομοσπονδιακός προπονητής μπάσκετ και Κωνσταντίνος Καραπιπέρης, περιφερειακός προπονητής Δυτικής Ελλάδας.

Κοντά στους μαθητές ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής και υπεύθυνος του προγράμματος κ. Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος, ο κ. Δημήτριος Νικολακόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Εθελοντισμού και Ολυμπισμού και ο κ. Χρήστος Ζαρκαβέλης  αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού.

“Ευχαριστούμε τους προπονητές για την άψογη συνεργασία με τους μαθητές μας, καθώς και τον κ. αντιπεριφερειάρχη και τον κ. αντιδήμαρχο για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση του προγράμματος”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του 17ου Δημοτικού Σχολείου.

Το παραπάνω πρόγραμμα έχει ενταχθεί στην παιδαγωγική και μαθησιακή λειτουργία του σχολείου, καθώς και στο πλαίσιο υλοποίησης εργαστηρίων δεξιοτήτων «Ζω καλύτερα- Ευ ζην». Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για την υλοποίηση της δράσης στο σχολείο μας ήταν η κ. Γεωργία Μποτίνη και η κ Κωνσταντίνα. Καραγεώργου , στις οποίες αξίζουν συγχαρητήρια για την διοργάνωση της δράσης, όπως καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

 

ΤΟΜΥ Αγρινίου: Δωρεάν μετρήσεις στα πλαίσια του προγράμματος «Διατροφή και Υγεία»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ