ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Γιορτάζει ο ναός της Ευαγγελίστριας – Σε προσκύνηση η θαυματουργή εικόνα

Αγρίνιο: Γιορτάζει ο ναός της Ευαγγελίστριας – Σε προσκύνηση η θαυματουργή εικόνα

Αγρίνιο: Γιορτάζει ο ναός της Ευαγγελίστριας – Σε προσκύνηση η θαυματουργή εικόνα

Στις 25 Μαρτίου γιορτάζει ο ναός Ευαγγελίστριας Αγρινίου, το παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, ο χώρος που παρασκευάζεται και χορηγείται το συσσίτιο των απόρων.

Σήμερα, Παρασκευή 24 Μαρτίου, το απόγευμα και ώρα 6 θα τελεσθεί ο εσπερινός με αρτοκλασία και την 4 η στάση των χαιρετισμών. Ενώ το Σαββάτο το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία και ο ναός θα είναι ανοικτός όλη τη μέρα, ώστε οι πιστοί να προσκυνήσουν την εικόνα.

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας, βρίσκεται στην οδό Παπαϊωάννου πλησίον τού Ναού Αγίου Δημητρίου και αποτελεί παρεκκλήσιό του. Κτίστηκε μετά το 1900 και σταδιακά άρχισε να γίνεται πόλος έλξης γιάτους πιστούς Αγρινιώτες.

Σ΄αυτό συντέλεσε και η θαυματουργή εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που δόθηκε στην ενορία.


Την εικόνα, πού τα πρόσωπα είναι ζωγραφισμένα σε κηρομαστίχα, έφερε από την Κωνσταντινούπολη και την Τήνο, ο Ευάγγελος Κοντογούρης την οποία κληροδότησε στον γιό του Διονύσιο Κοντογούρη, έμπορο της Κεφαλληνίας, ο οποίος εγκαταστάθηκε στο Αγρίνιο στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Την εικόνα διατηρούσε στο σπίτι του για ένα διάστημα. Όταν όμως εκείνη άρχισε να επιτελεί θαύματα σε ασθενείς, ο κάτοχός της την δώρισε στην ενορία του Αγίου Δημητρίου και έκτισε το 1957 ένα νέο μικρό Ναό στην θέση του παλαιού που είχε βλάβες από σεισμό.

Αυτός ο Ναός σήμερα αγιογραφήθηκε, δίπλα του κτίστηκε πνευματικό κέντρο πού φιλοξενεί το συσσίτιο των απόρων.

Πηγή φωτογραφιών: Facebook (Εθελόντριες Αγίου Δημητρίου)

Στο Μεσολόγγι η Προέδρος της Δημοκρατίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ