ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Φθορές στην παιδική χαρά του πάρκου – Άγνωστη έννοια για ορισμένους ο σεβασμός των κοινόχρηστων χώρων

Αγρίνιο: Φθορές στην παιδική χαρά του πάρκου – Άγνωστη έννοια για ορισμένους ο σεβασμός των κοινόχρηστων χώρων

Αγρίνιο: Φθορές στην παιδική χαρά του πάρκου – Άγνωστη έννοια για ορισμένους ο σεβασμός των κοινόχρηστων χώρων

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που η παιδική χαρά στο δημοτικό πάρκο του Αγρινίου δόθηκε προς χρήση και η διάθεση ορισμένων να προκαλούν φθορές σε χώρους που θα έπρεπε να προστατεύουμε ως κόρην οφθαλμού άρχισε ήδη να… εκφράζεται.

Το μεταλλικό εξάρτημα με το οποίο μπορούσαν τα παιδιά να δημιουργήσουν τη δική τους μουσική «εξαφανίστηκε» καθιστώντας ανενεργό το παιχνίδι. Γράφοντας με ανεξίτηλο μαρκαδόρο κάποιοι «περιποιήθηκαν» τις ξύλινες τραμπάλες με το ελατήριο. Υπήρξε «παρέμβαση» και σε μία από τις δύο βρύσες που λειτουργούν μέσα στο χώρο της παιδικής χαράς, με αποτέλεσμα αν κάποιο διψασμένο παιδάκι θέλει να τη χρησιμοποιήσει, τελικά, να καταβρέχεται! Κατά τα άλλα, φωτιστικά σώματα και δεντρόσπιτα μέσα στο πάρκο όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανάπλασης, έχουν επίσης υποστεί ζημιές.

Η φύλαξη είναι αναγκαία και έχει τονιστεί από τη «Συνείδηση» κατ’ επανάληψη. Οφείλουν όμως και οι δημότες να προστατέψουν τους χώρους που ουσιαστικά ανήκουν στους ίδιους και τα παιδιά τους. Το να συνεχίσει ο πνεύμονας πρασίνου να αποτελεί ιδανικό χώρο παιχνιδιού, ψυχαγωγίας, επαφής με το περιβάλλον, διαφυγής από τη δύσκολη καθημερινότητα πρέπει να αποτελέσει συλλογικό στόχο !

 

Φωτιά στο Διαλεκτό Καβάλας: Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ