ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣτο Αγρίνιο ο Φράγκος Φραγκούλης σε ημερίδα των Πολυτέκνων για το δημογραφικό (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Στο Αγρίνιο ο Φράγκος Φραγκούλης σε ημερίδα των Πολυτέκνων για το δημογραφικό (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Στο Αγρίνιο ο Φράγκος Φραγκούλης σε ημερίδα των Πολυτέκνων για το δημογραφικό (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Ημερίδα με θέμα «Η Δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδος: Η Αθέατη γενοκτονία» πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, στην αίθουσα του Παπαστράτειου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.

Την Ημερίδα διοργανώνωσε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών ήταν ο πρώην Υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής αλλά και ο Στρατηγός ε.α. Φράγκος Φραγκούλης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

17:45 Προσέλευση επισήμων και κοινού στην αίθουσα. Ευλογία των εργασιών της Ημερίδας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Δημοσιεύτηκε από Συνείδηση Εφημερίδα στις Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018

Χαιρετισμοί:

18:00-18:30 Εισηγητής Ευστάθιος Αδαμόπουλος οικονομολόγος- Εκπαιδευτικός και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Α.Σ.Π.Ε.:«Πολιτικές για την οικογένεια, τι έχει γίνει και τι πρέπει να γίνει».

18:30-19:00 Εισηγητής Στέλιος Παπαθεμελής, Πρ.Υπουργός. Θέμα:«Οικονομική κρίση και άλλες αιτίες συρρίκνωσης του πληθυσμού (υπογεννητικότητα, ατυχήματα, αμβλώσεις, αντισύλληψη».

19:00-19:30 Εισηγητής, Δημήτριος Νάτσιος, Συγγγραφέας –Εκπαιδευτικός με Θέμα: “Σχολική Εκπαίδευση και Οικογένεια”.

19:30-20:00 Εισηγητής Φράγκος Φραγκούλης, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Σ., με θέμα: “Οι επιπτώσεις του Δημογραφικού προβλήματος”.

Την ημερίδα συντονίσε ο δημοσιογράφος Νικόλαος Κανής.

*H Ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και του Δήμου Αγρινίου.

Το ψήφισμα των πολύτέκνων:

   Στο Αγρίνιο σήμερα Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, μετά το πέρας της ημερίδας του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων που πραγματοποιήθηκε στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και αφού ακούσαμε τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις των εκλεκτών ομιλητών ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίσαμε τα εξής

    Να διατρανώσουμε  την αντίθεσή μας στην αντιοικογενειακή και αντιπολυτεκνική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, θέτοντας στην ουσία υπό διωγμό τον ιερότατο θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας.

    Να καταγγείλουμε την ανυπαρξία Εθνικής Δημογραφικής πολιτικής και στήριξης της οικογένειας , με ορατό πλέον τον κίνδυνο της γήρανσης και συρρίκνωσης του Ελληνικού πληθυσμού, με ότι αυτό αρνητικό συνεπάγεται στην οικονομία, στο ασφαλιστικό, στην παιδεία, στην υγεία, στην Εθνική κυριαρχία και εν τέλει σ’ αυτή την ίδια την ύπαρξη του Ελληνικού γένους.

    Απαιτούμε την άμεση αναθεώρηση αυτής  της Εθνικά καταστροφικής πολιτικής και την επαναχορήγηση όλων των κινήτρων υπέρ της πολύτεκνης οικογένειας που είχαν χορηγηθεί στο παρελθόν και καταργήθηκαν σταδιακά. Ενδεικτικά αναφέρουμε

     Την επαναχορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, την επαναχορήγηση του επιδόματος του τρίτου παιδιού και της εφάπαξ παροχής των 2000 ΕΥΡΩ για τις Μητέρες που αποκτούσαν το τρίτο και κάθε επιπλέον παιδί. Την επαναχορήγηση της πενιχρής ισόβιας σύνταξης στην πολύτεκνη Μάνα. Την  επαναχορήγηση τροφίμων στις πολύτεκνες  οικογένειες. Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία των πολύτεκνων οικογενειών. Την άμεση ψήφιση Νόμου για τις ελεύθερες μετεγγραφές των παιδιών των πολυτέκνων που φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κοντά στο τόπο κατοικίας τους ή στο τόπο που σπουδάζουν τα αδέλφια τους. Την χορήγηση χαμηλότοκων δανείων για απόκτηση στέγης πρώτης κατοικίας και την ψήφιση Νόμου για φορολογικές ελαφρύνσεις των πολύτεκνων οικογενειών.

     Καλούμε τη Συγκυβέρνηση , την Αξιωματική αντιπολίτευση και την Ελάσσωνα αντιπολίτευση, να αναλογισθούν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου, απέναντι στο μέλλον της πατρίδος μας και του ΄Εθνους μας και να πάρουν γενναία, μακροπρόθεσμα και ρηξικέλευθα μέτρα αντιμετώπισης αυτού του πολυσύνθετου και πολυδιάστατου  προβλήματος.

    Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όποιο πρόσφορο και νόμιμο τρόπο μπορούμε μέσα στα πλαίσια του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος , προκειμένου να ανατρέψουμε αυτή την Εθνικά καταστροφική πολιτική, που υλοποιείται από ΄Ελληνες πολιτικούς.

Δείτε νέες φωτογραφίες από τον χορό των Αστυνομικών της Ακαρνανίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ