ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΑγρίνιο: Φωταγώγηση με κόκκινο χρώμα και ενημερωτική δράση κατά του HIV/AIDS την 1η Δεκεμβρίου

Αγρίνιο: Φωταγώγηση με κόκκινο χρώμα και ενημερωτική δράση κατά του HIV/AIDS την 1η Δεκεμβρίου

Αγρίνιο: Φωταγώγηση με κόκκινο χρώμα και ενημερωτική δράση κατά του HIV/AIDS την 1η Δεκεμβρίου

Δράση για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο (Παλαιά Δημοτική Αγορά) την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τον αγώνα κατά του HIV/AIDS.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα φωταγωγηθεί με κόκκινο χρώμα το κτήριο της Τράπεζας τη Ελλάδα που σήμερα φιλοξενεί τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Κώστας Καλαντζής: 

Η 1η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τον αγώνα κατά του HIV/AIDS με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού γύρω από τον ιό, τους τρόπους μετάδοσης, εξέτασης και πρόληψης αυτού. Η συγκεκριμένη ημέρα θέλει να υπενθυμίσει ότι, η σωστή σεξουαλική συμπεριφορά και η λήψη των απαραιτήτων μέτρων όπως η χρήση προφυλακτικού είναι ο μοναδικός τρόπος αποφυγής μετάδοσης του ιού HIV.

Ειδικά για τη συγκεκριμένη ημέρα το προσωπικό του Πολυδύναμου Κέντρου και της ΜΟΘΕ του ΟΚΑΝΑ Αγρινίου σε συνεργασία με το προσωπικό των Κοινωνικών Δομών Δήμου Αγρινίου, οι οποίες είναι ενταγμένες στο Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας 2021-2027 (Δομή Σίτισης & Παροχής Βασικών Αγαθών, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δομές Αστέγων, Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών) και το Κοινωνικό Ιατρείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημοσίας Υγείας θα βρίσκονται στο χώρο της Πρώην Δημοτικής Λαχαναγοράς (Πλατεία Δημάδη), τις ώρες 10:00 – 13:00, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών μέσω της δωρεάν διανομής προφυλακτικών και έντυπου υλικού του συλλόγου οροθετικών «Θετική Φωνή» .

Την ίδια ημέρα και για τον ίδιο σκοπό, θα πραγματοποιηθεί συμβολική φωταγώγηση με κόκκινο χρώμα του κτιρίου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου (Πρώην Τράπεζα Ελλάδος).

Στη σκιά των ποινικών διώξεων 200 γιατρών του Νοσοκομείου η απεργιακή συγκέντρωση στο Αγρίνιο (εικόνες – video)

 

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ