ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑγρίνιο: Με ευθύνη της ΕΕΤΑΑ απλήρωτοι οι συμβασιούχοι της ΚΟΙΠΑ – Πολύμηνη καθυστέρηση στα προγράμματα

Αγρίνιο: Με ευθύνη της ΕΕΤΑΑ απλήρωτοι οι συμβασιούχοι της ΚΟΙΠΑ – Πολύμηνη καθυστέρηση στα προγράμματα

Αγρίνιο: Με ευθύνη της ΕΕΤΑΑ απλήρωτοι οι συμβασιούχοι της ΚΟΙΠΑ – Πολύμηνη καθυστέρηση στα προγράμματα

Με ευθύνη της ΕΕΤΑΑ απλήρωτοι οι συμβασιούχοι της ΚΟΙΠΑ. Πολύμηνη καθυστέρηση στα προγράμματα όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Δέσμευση της ΕΕΤΑΑ στο Δήμο Αγρινίου για εξόφληση. Η ΚΟΙΠΑ έχει πληρώσει μισθοδοσίες, λειτουργικά, αλλά είναι αδύνατον να ανταποκριθεί σε όλα όταν οι καθυστερήσεις στην εξόφληση των προγραμμάτων φτάνουν ακόμη και τους 10 μήνες

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Τη δέσμευση από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ότι μέχρι το τέλος του έτους θα πληρωθούν οι συμβασιούχοι της ΚΟΙΠΑ στα προγράμματα του ΕΣΠΑ έχει ο Δήμος Αγρινίου.

Αγρίνιο: Με ευθύνη της ΕΕΤΑΑ απλήρωτοι οι συμβασιούχοι της ΚΟΙΠΑ - Πολύμηνη καθυστέρηση στα προγράμματα
Ο Γιάννης Βασιλείου

Ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ Γιάννης Βασιλείου, με αφορμή την κριτική της μείζονος αντιπολίτευσης για το κόστος της συναυλίας του Δήμου Αγρινίου με τη Δέσποινα Βανδή και το γεγονός ότι παράλληλα οι εργαζόμενοι της ΚΟΙΠΑ είναι απλήρωτοι, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διευκρίνισε ότι απλήρωτοι είναι οι συμβασιούχοι (και όχι το μόνιμο προσωπικό) της ΚΟΙΠΑ, που εργάζονται στα προγράμματα του ΕΣΠΑ και πληρώνονται από αυτά.

Ο Δήμος Αγρινίου αντιμετωπίζοντας και φέτος καθυστερήσεις στην εξόφληση των προγραμμάτων αυτών έχει ήδη με δική του πρωτοβουλία καταβάλλει τους μισθούς Αυγούστου και Σεπτεμβρίου στους εργαζομένους. Όπως ανέφερε ο Γ. Βασιλείου η καθυστέρηση, που παρατηρείται στην εξόφληση των προγραμμάτων, φτάνει τους τέσσερις ή ακόμη και τους έξι μήνες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟΙΠΑ η αρχική ενημέρωση από την ΕΕΤΑΑ ήταν ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις πληρωμές για τους ιδιώτες (παιδικούς σταθμούς ΚΔΑΠ κτλ), ωστόσο μετά από επικοινωνία του Δημάρχου με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ μέχρι το τέλος του έτους θα έρθουν δύο ακόμη μισθοδοσίες.

700.000 ευρώ η απώλεια εσόδων από τα προνήπια

Η ΚΟΙΠΑ, σύμφωνα με το Γ. Βασιλείου, μετά την καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής αγωγής με το νόμο Γαβρόγλου «έχασε» τα προνήπια και μαζί τους περίπου 700.000 ευρώ από τα έσοδά της, ενώ επιπλέον η παρούσα κυβέρνηση «πετσόκοψε» τα voucher που οριακά φτάνουν για να καλυφθούν οι μισθοδοσίες και παράλληλα επιβλήθηκαν όροι για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Ο Δήμος Αγρινίου επιχορήγησε την ΚΟΙΠΑ το 2020 με 170.000 ευρώ, το 2021 με 200.000 ευρώ και το 2022 με 200.000 ευρώ, ενώ η τακτική επιχορήγηση από 1,5 εκατ. ευρώ πήγε στα 1,8 εκατ. ευρώ το χρόνο. Με αυτό τον τρόπο σύμφωνα με το Γ. Βασιλείου, ο Δήμος Αγρινίου προσπαθεί να καλύψει την απώλεια των 700.000 ευρώ από τα προγράμματα.

Ούτε ευρώ επί 10 μήνες για το ΚΗΦΗ

Επιπλέον ο Γ. Βασιλείου αναφορικά με τις καθυστερήσεις ανέφερε ότι για παράδειγμα στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων οι μισθοδοσίες και τα λειτουργικά για το 2022 θα πληρωθούν τον Ιανουάριο του 2023, η ΚΟΙΠΑ όμως μέχρι τώρα έχει πληρώσει 10 μισθοδοσίες και όλα τα ενοίκια και τα λειτουργικά για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Ενώ σε σχέση με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» η πρώτη δόση έρχεται το Μάιο, η δεύτερη το Σεπτέμβριο και η τρίτη παραμένει άγνωστο πότε θα έρθει και εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

Με τα βρεφικά τμήματα παρέμειναν οι εργαζόμενοι

Μάλιστα ο Γ. Βασιλείου έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι οι μισοί περίπου εργαζόμενοι, όταν «έφυγαν» τα προνήπια από τους παιδικούς σταθμούς, θα έπρεπε να είχαν φύγει, αφού δεν είχαν πλέον αντικείμενο, όμως ο Δήμος Αγρινίου φρόντισε να δημιουργήσει βρεφικά τμήματα, προκειμένου αυτοί οι εργαζόμενοι να απασχοληθούν εκεί και να μην χάσουν τη δουλειά τους. Τέλος, υπογράμμισε ότι η ΚΟΙΠΑ συνεχίζει να λειτουργήσει όπως και τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να έχει επιβάλλει τροφεία σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κέντρο Πρόληψης «Οδυσσέας» Αιτωλοακαρνανίας: Θερίζει η εξάρτηση των παιδιών από διαδίκτυο και “games”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ