Αγρίνιο: Έργα αποκατατάστασης μετά τις ζημιές από πλημμύρες σε Δ.Ε. Θεστιέων - Παραβόλας

Στην υπογραφή σύμβασης για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στις Δ.Ε. Θεστιέων – Παραβόλας, προχώρησε ο Δήμαρχος.

ypographes

Στην υπογραφή σύμβασης για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στις Δ.Ε. Θεστιέων – Παραβόλας, προχώρησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 502.000 €.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στις εργασίες αντιμετώπισης των καταστροφών στο οδικό δίκτυο του Δήμου Αγρινίου καθώς και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας για την αποφυγή μελλοντικών ζημιών από έντονα καιρικά φαινόμενα. Πιο συγκεκριμένα αφορά τις ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Οκτωβρίου 2021 στη Δ.Ε Θεστιέων και στη Δ.Ε. Παραβόλας.

«Ξεκινούν άμεσα τα έργα αποκατάστασης των φθορών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Τοπική Κοινότητα Καινούργιου της Δ.Ε Θεστιέων και στη Δ.Ε. Παραβόλας που είχαν ως αποτέλεσμα εκτεταμένες φθορές στον οχετό, στη θέση Τραγάνα. Οι εργασίες αποκαθιστούν φθορές και βλάβες επικίνδυνες για την ασφάλεια των δημοτών ενώ διασφαλίζουν μελλοντική ακεραιότητα του δημοτικού δικτύου σε περίπτωση παρόμοιων εντόνων καιρικών φαινομένων», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Αγρίνιο: Τρόμος στον πεζόδρομο Βότση από ανεξέλεγκτο αυτοκίνητο – Παρασύρθηκε πεζός (εικόνες)